ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βήμα ΚΚΕ εκδήλωσης
Το βήμα του ΚΚΕ έτοιμο για ομιλία σε εκδήλωση του κόμματος.

ΚΚΕ: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» οι αμερικανικές κινήσεις στην Καραϊβική

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση «Southern Spear» και την αποστολή του USS Gerald R. Ford στην Καραϊβική, κάνοντας λόγο για ιμπεριαλιστική πίεση κατά της Βενεζουέλας και εκφράζοντας αλληλεγγύη στον λαό της.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Πολέμου των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, σχετικά με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Καραϊβική με την ονομασία "Southern Spear" (Νότιο Δόρυ), καθώς και την αποστολή του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, USS Gerald R. Ford, στην περιοχή.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τις κινήσεις αυτές ως έντονη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Βενεζουέλας και άλλων χωρών της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση του ναρκεμπορίου αποτελεί, όπως αναφέρει, «ένα ακόμα σαθρό πρόσχημα».

Παράλληλα, το ΚΚΕ εκφράζει τη σαφή αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σενάριο ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και δηλώνει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς τον λαό της χώρας, τονίζοντας ότι είναι «ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις Τραμπ για μερίδιο στο πετρέλαιο Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση Τραμπ διαπραγματεύεται με τη Βενεζουέλα για μερίδιο σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, με αντάλλαγμα ανάπτυξη και έσοδα για τη χώρα. Συζητήσεις γίνονται και για πεδία που ελέγχονταν από Κίνα και πρώην καθεστωτικούς, γράφει το Axios.
Νίκος Καραθανασόπουλος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανένα περιθώριο για αυταπάτες από τις δεσμεύσεις σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να πιστέψει τις εξαγγελίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς προωθούν στρατηγικές που εξυπηρετούν το κεφάλαιο εις βάρος του λαού και αναπαράγουν την ανακατανομή της φτώχειας.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ελπίζω η μετάβαση στη Βενεζουέλα να διαρκέσει μήνες, όχι χρόνια

Ο Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε για υπομονή στην πολιτική μετάβαση στη Βενεζουέλα, ελπίζοντας να διαρκέσει μήνες. Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν συνομιλίες στο Καράκας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με θέμα δημοκρατία και πολιτικά δικαιώματα.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.