ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνάντηση
Φώτο: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ΠτΔ. Credti: Nick Paleologos / SOOC

Ζελένσκι προς Τασούλα: Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη στα ενεργειακά

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στην Αθήνα, όπου ο κ. Τασούλας τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε οικονομικό, πολιτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, πραγματοποίησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα για εργασίες.

Ο κ. Τασούλας, κατά την υποδοχή, επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας για την υπεράσπιση της εθνικής της ακεραιότητας.

Όπως τόνισε, η ελληνική βοήθεια προς την Ουκρανία τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια έχει αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και ανθρωπιστικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η στάση της Ελλάδας βασίζεται στην προσήλωση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, τα οποία, όπως σημείωσε, "στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής παραβιάστηκαν βάναυσα".

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε πως "η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και δεκαετίες", γεγονός που διαμορφώνει τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Τασούλας ανέδειξε τη στήριξη της χώρας στην ευρωπαϊκή προοπτική και την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για τη σταθερή υποστήριξη των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αναφέρθηκε στις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία ενόψει του δύσκολου χειμώνα και εξέφρασε ιδιαίτερη εκτίμηση για τη βοήθεια της Ελλάδας.

Τέλος, ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε πως στις συνομιλίες θα συζητηθεί και το ζήτημα των Ουκρανών ομήρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Χτύπημα σε ρωσικό τερματικό πετρελαίου Κριμαίας

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε με drone τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Φεοντοσία της κατεχόμενης Κριμαίας, επηρεάζοντας σημαντικά τον ανεφοδιασμό καυσίμων των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αυξημένη ζήτηση για ρωσική ενέργεια, ερωτήματα στην CPC

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αυξημένα αιτήματα για ρωσική ενέργεια από πολλές χώρες λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε διακοπή προμηθειών σε Ευρωπαίους που απορρίπτουν τη ρωσική ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές στο ρωσικό τερματικό CPC από ουκρανικά drones, επιβεβαιώνει το Κίεβο

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίθεση ουκρανικών drones στον τερματικό σταθμό CPC στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας ζημιές σε σημαντικές πετρελαϊκές υποδομές. Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε πλήγμα σε εγκαταστάσεις στο Νοβοροσίσκ.
λιμάνι πετρελαίου εγκαταστάσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Φωτιά σε σταθμό πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ από ουκρανικά drone

Φωτιά ξέσπασε στο τερματικό πετρελαίου Τσεσκάρις στο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα μετά από επίθεση ουκρανικών drones, πλήττοντας τις προβλήτες του σταθμού και προκαλώντας ανησυχία για τα ρωσικά ενεργειακά έσοδα.