ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε τις πολιτικές κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία εντείνει τις δράσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας, τονίζοντας τη στήριξη των θυμάτων και τη συνεχή προσπάθεια της ΕΛΑΣ για πρόληψη και προστασία.

Τη συνέχιση της προσπάθειας για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την εκδήλωση «Μαζί Σπάμε τη Σιωπή: 13 πόλεις ένα Μέτωπο κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας».

Ο υπουργός σημείωσε ότι κάθε χρόνο τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα, με την πολιτεία να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα θύματα. Όπως ανέφερε, έχουν καταγραφεί χιλιάδες καταγγελίες και περίπου 13.000 συλλήψεις το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται προς το τέλος του έτους.

Υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του φαινομένου, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την ενδοοικογενειακή βία ως ένα «θλιβερό κοινωνικό πρόβλημα» που επηρεάζει χιλιάδες οικογένειες, γυναίκες και παιδιά. Τόνισε πως οι πολιτικές του κράτους αποδίδουν και κάλεσε τα θύματα να προχωρούν σε καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι «είμαστε εδώ και θα σας προστατεύσουμε».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Επισήμανε ότι η βία αυξάνεται σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής, φέρνοντας ως παράδειγμα τα μηνύματα που αποτυπώνουν τα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί συντονισμένη δράση σε επίπεδο οικογένειας, σχολείου, πολιτείας και κοινωνίας συνολικά, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει αδιάλειπτα τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της βίας. Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί σπάμε τη σιωπή. 13 Πόλεις: Ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αφροδίτη Νέστορα συναντήθηκε με τον Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

Η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα επισκέφθηκε τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της. Συζήτησαν για την αστυνόμευση και τη νέα Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Χρυσοχοΐδη-Αγγελούδη

Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία ενώνουν δυνάμεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας σε μικροεγκληματικότητα, γκράφιτι και καθαριότητα, με ενισχυμένη συνεργασία μετά από σχετική σύσκεψη.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης στη 90ή ΔΕΘ: Σύγχρονη και χρήσιμη ΕΛ.ΑΣ. για την κοινωνία

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της Ελληνικής Αστυνομίας στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανέδειξε τις δράσεις κατά της βίας, ιδίως της ενδοοικογενειακής με μείωση καταγγελιών το 2026.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσοχοΐδης: 901 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία από τις αρχές του 2025

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει 901 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία από την αρχή του έτους, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων πρόληψης και προστασίας των θυμάτων.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ, Pninat Yanay. Εξέφρασε ευχές για επιτυχία και συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ασφάλεια, τρομοκρατία και ανταλλαγή πληροφοριών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία

Στην τελική φάση βρίσκεται η ίδρυση του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Εγνατίας Οδού, που θα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, με έδρα τα διόδια Πολυμύλου και αρμοδιότητα το τμήμα μέχρι τα δυτικά Γρεβενά.