Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, καθηγητή Στέλιο Λουκίδη.
Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.
Ο κ. Λουκίδης, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολέττα Ροβίνα και Παρασκευή Κατσαούνου, υπογράμμισαν τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού. Όπως τόνισαν, ο εμβολιασμός αποτελεί βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την ενημέρωση και εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο τους.
Όπως επεσήμανε, «Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αποτελεί μια από τις απλούστερες αλλά πιο αποτελεσματικές πράξεις πρόληψης. Μειώνονται οι σοβαρές επιπλοκές, προστατεύονται οι ευάλωτες ομάδες και εξασφαλίζεται η διατήρηση ενός ισχυρού και ανθεκτικού συστήματος υγείας για όλους».
Σημειώνεται ότι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και συμμετείχε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, με προαιρετική συμμετοχή του προσωπικού.