ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

Δένδιας: Νέα ευεργετικά μέτρα και διευκολύνσεις για το προσωπικό των ΕΔ

Με απόφαση του Νίκου Δένδια θεσπίζονται εκτεταμένες διευκολύνσεις για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με νέους ορισμούς υπηρεσίας, πρόσθετες παροχές και απαλλαγές για όσους αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα.

Σειρά νέων ευεργετικών μέτρων και διοικητικών διευκολύνσεων για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θεσπίζει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Η απόφαση αυτή ακολούθησε εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και τη διατύπωση απόψεων από τα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η νέα υπουργική απόφαση αντικαθιστά την προηγούμενη και φέρνει τέσσερις βασικές αλλαγές.

Αρχικά, αντικαθίσταται η προϋπόθεση της ανικανότητας άσκησης κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος ή εργασίας με την προϋπόθεση ύπαρξης αναπηρίας.

Επιπλέον, ορίζονται με σαφήνεια οι όροι «νυχτερινή βάρδια» και «διανυκτέρευση στο πλαίσιο εκτέλεσης υπηρεσίας».

Παράλληλα, προστίθεται ο όρος της «κατά αποκλειστικότητα» άσκησης επιμέλειας ενηλίκου τέκνου, βάσει δικαστικής απόφασης, για τα στελέχη που δικαιούνται σχετικές παροχές.

Τέλος, για συγκεκριμένες κατηγορίες στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν οξέα κοινωνικά προβλήματα (όπως γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, όσοι έχουν αποκλειστική επιμέλεια τέκνου με ή χωρίς αναπηρία, γυναίκες σε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.ά.), προβλέπεται απαλλαγή από υπηρεσίες και ασκήσεις, δυνατότητα επιλογής βάρδιας (πρωινής, απογευματινής ή νυχτερινής) και καθορισμός ανώτατου ορίου υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη επιρροής με Τουρκία για την Αίγυπτο: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Δένδια

Στο Κάϊρο ο Νίκος Δένδιας για συνάντηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο και Κύπρο. Η σημασία της Αιγύπτου για την περιφερειακή στρατηγική της Αθήνας, τα διμερή αγκάθια και η μάχη επιρροής με την Άγκυρα.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στο Κάιρο για τη συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στο Κάιρο για τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας Αιγύπτου και Κύπρου, με θέματα ενίσχυσης συνεργασίας Ενόπλων Δυνάμεων, κοινές ασκήσεις, καινοτομία και ασφάλεια στην περιοχή.
Νίκος Δένδιας χαμόγελο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προσθήκη εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στην εκπαίδευση των οπλιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, ο Νίκος Δένδιας τόνισε μέσω Χ τη σημασία της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες για τους Οπλίτες, που για πρώτη φορά περιλαμβάνει ΚΑΡΠΑ και διαχείριση πολεμικού τραύματος.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Πάλμα με έμφαση στην ευρωπαϊκή αμυντική ετοιμότητα

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, με φόντο τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε άμυνα και αμυντική βιομηχανία. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες και κοινές δηλώσεις.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στη Ρώμη αύριο για συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ και υπογραφή για τις φρεγάτες FREMM

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, όπου θα συζητηθούν ζητήματα ευρωπαϊκής άμυνας και συνεργασίας, ενώ θα υπογραφεί συμφωνία για απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών FREMM.