ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
Φώτο: ΥΠΕΝ

Παπασταύρου: Σημαντικές επαφές στην Ουάσινγκτον για ενεργειακή συνεργασία

Ο Σταύρος Παπασταύρου πραγματοποιεί επαφές στην Ουάσινγκτον με κορυφαίους αξιωματούχους, ενισχύοντας τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ στην ενέργεια και συμμετέχοντας σε διεθνείς συναντήσεις.

Σειρά σημαντικών επαφών στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της ενέργειας.

Σήμερα, ο κ. Παπασταύρου συμμετέχει στο International Democracy Union Forum, ένα διεθνές φόρουμ της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Κεντροδεξιάς. 

Μεταξύ των συμμετεχόντων συγκαταλέγονται ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Stephen Harper, η γενική γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Ευρωβουλευτής, Dolors Montserrat, καθώς και πλήθος γερουσιαστών, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων κεντροδεξιών κομμάτων από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του υπουργού για την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους και οργανισμούς των ΗΠΑ. Ειδικότερα, στις 9:00 τοπική ώρα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ και επικεφαλής του National Energy Dominance Council, Doug Burgum, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 10:30, θα πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC). Ακολουθεί, στις 12:00, συνάντηση με τους Ελληνοαμερικανούς βουλευτές Dina Titus, Jimmy Patronis και Gus Bilirakis.

Στις 14:00, ο κ. Παπασταύρου θα μεταβεί στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, Chris Wright, ενώ στις 16:15 θα συναντήσει τον πρόεδρο της Export-Import Bank of the United States (EXIM), John Jovanovic.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 17:30 με συνάντηση με τον διευθυντή του Office of Science and Technology Policy του Λευκού Οίκου, Michael Kratsios, στο Eisenhower Executive Office Building.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρέπει η μείωση πετρελαίου να φανεί σε βενζίνη και Diesel

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, τόνισε τη σημασία διπλωματικών λύσεων και επανέλαβε τη δέσμευση ώστε η μείωση των τιμών πετρελαίου να φανεί στις αντλίες. Τόνισε τη σημασία διαφύλαξης βασικών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Παπασταύρου: Πράσινο φως στον Eastern Mediterranean Gateway Act από τη Γερουσία ΗΠΑ

Η έγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τη Γερουσία ΗΠΑ επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ στην ενέργεια, αναφέρει ο Στ. Παπασταύρου.
Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Chevron και ExxonMobil

Ο Υπουργός Ενέργειας Στ. Παπασταύρου δήλωσε στην ΕΡΤ την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας της χώρας. Εξέχουσα η είσοδος της Chevron στο Block 10, ενώ η αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.
Άτομα από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: Ισχυρή παραγωγή και εξαγωγές το 2025

Ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος διατήρησε το 2025 τη δυναμική και εξωστρέφειά του, με υψηλή παραγωγή σε βιομηχανικά ορυκτά, εξαγωγές και στρατηγικό ρόλο στις κρίσιμες πρώτες ύλες.