ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αγρότες με τρακτέρ
Αγρότες διαδηλώνουν με τρακτέρ σε μπλόκο σε ελληνικό δρόμο.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Νίκαια, κλειστή η εθνική οδός

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός στη Νίκαια, με τους αγρότες να εντείνουν τις κινητοποιήσεις, να κλείνουν παράδρομους και να προγραμματίζουν πανθεσσαλικές δράσεις, όπως τον αποκλεισμό του λιμανιού Βόλου.

Κλειστή παραμένει και σήμερα η εθνική οδός στο ύψος της Νίκαιας, καθώς συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παρατεταγμένα στο σημείο, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, οι κινητοποιήσεις εισέρχονται σε νέα φάση, με προγραμματισμό σειράς νέων δράσεων για τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 19:00, εφαρμόζεται το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της πίεσης που ασκούν οι αγρότες προς την Πολιτεία, επιδιώκοντας να αναδείξουν με μεγαλύτερη ένταση τα αιτήματά τους.

Επιπλέον, η συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο. Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, αγρότες από τα τρία μεγάλα μπλόκα της Θεσσαλίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με αλιείς της Μαγνησίας, προχωρώντας σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου.

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 17:30, οι αγρότες καλούν όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του νομού Λάρισας να συμμετάσχουν σε πανλαρισαϊκή συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας. 

Η συγκέντρωση αποσκοπεί στην ενημέρωση για την πορεία των κινητοποιήσεων και στον συντονισμό για τη συνέχιση και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταδιακή αποχώρηση αγροτών και κτηνοτρόφων από τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα

Σταδιακά επιστρέφουν στα χωριά και τις μονάδες τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, μετά από κινητοποιήσεις ενάμιση μήνα. Αύριο αποχωρούν από τα τελευταία μπλόκα σε εθνικές οδούς και κομβικά σημεία της περιοχής.
Μιχάλης Κατρίνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Οι αγρότες δεν χρειάζονται επιτροπές, αλλά άμεσες λύσεις

Ως άλλοθι για κυβερνητική αποτυχία χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, την πρόταση για επιτροπή στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι οι αγρότες ζητούν λύσεις και στήριξη.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για Εθνική Επιτροπή Αγροτικής Παραγωγής και Ανθεκτικότητας

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει υπέρ του εθνικού διαλόγου για τον πρωτογενή τομέα, αλλά απορρίπτει «προσχηματικές» διαδικασίες. Ο Δημ. Μάντζος ανακοίνωσε πρόταση για σύσταση Εθνικής Επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής και Διατροφικής Ανθεκτικότητας, με δομή, αποστολή και χρονοδιάγραμμα, που θα τεθεί σε ψηφοφορία.