Κλειστή παραμένει και σήμερα η εθνική οδός στο ύψος της Νίκαιας, καθώς συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παρατεταγμένα στο σημείο, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.
Σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, οι κινητοποιήσεις εισέρχονται σε νέα φάση, με προγραμματισμό σειράς νέων δράσεων για τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 19:00, εφαρμόζεται το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της πίεσης που ασκούν οι αγρότες προς την Πολιτεία, επιδιώκοντας να αναδείξουν με μεγαλύτερη ένταση τα αιτήματά τους.
Επιπλέον, η συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο. Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, αγρότες από τα τρία μεγάλα μπλόκα της Θεσσαλίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με αλιείς της Μαγνησίας, προχωρώντας σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου.
Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 17:30, οι αγρότες καλούν όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του νομού Λάρισας να συμμετάσχουν σε πανλαρισαϊκή συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας.
Η συγκέντρωση αποσκοπεί στην ενημέρωση για την πορεία των κινητοποιήσεων και στον συντονισμό για τη συνέχιση και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.