ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
Φώτο: Τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός στο μπλόκο της Νίκαιας

Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, με εκατοντάδες τρακτέρ και κλειστή την εθνική οδό Αθηνών–Θεσσαλονίκης. Σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας.

Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, διατηρώντας την ένταση των κινητοποιήσεων με επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας. Στον κομβικό αυτό σημείο, εκατοντάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί, ενώ η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να είναι κλειστή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή διεξάγεται μέσω παραδρόμων, με τη Τροχαία να έχει αναλάβει τη ρύθμιση της κίνησης για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Παράλληλα, οι αγρότες συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις συνελεύσεις τους, συζητώντας για τη συνέχιση του αγώνα και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση, καθώς οι αγρότες θα μεταβούν με τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας, εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ. στο κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από γραφεία βουλευτών.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες προετοιμάζονται για την πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο, στη Νίκαια της Λάρισας, όπου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

Οι συμμετέχοντες υπογραμμίζουν ότι τα αιτήματά τους παραμένουν ανοιχτά και αφορούν τη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα και την εξασφάλιση κατώτατων εγγυημένων τιμών που καλύπτουν το πραγματικό κόστος.

Επιπλέον, ζητούν την άμεση καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων, καθώς και αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται πλήρως η αγροτική παραγωγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ και σκηνή αγροτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Επιμένουμε στα αιτήματα επιβίωσης προς την κυβέρνηση

Ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ότι η κυβέρνηση θα έχει προβλήματα αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση, δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Τρακτέρ στη Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στο αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλανδικής Επιτροπής στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες αγροτοσυνδικαλιστών στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα, με συμμετοχή πολλών φορέων και παρουσία άνω των 40 τρακτέρ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες, όχι συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των τίμιων αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από το συλλαλητήριο.
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Συλλαλητήριο με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες και 40 τρακτέρ

Με περισσότερους από 1.000 αγρότες και πάνω από 40 τρακτέρ στο Σύνταγμα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για στήριξη της παραγωγής, κάνοντας λόγο για πολιτική που «ερημώνει την ύπαιθρο».
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: 44 τρακτέρ και μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο Σύνταγμα, με 44 τρακτέρ και πάνω από 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφους, κατά την Αστυνομία. Ζητούν μέτρα για κόστος παραγωγής, τιμές, ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες και 70 τρακτέρ στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο των Μπλόκων

Γύρω στα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για προγραμματισμένη κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, με αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου.