ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε εξέλιξη με βουλευτές στις θέσεις τους.

Βουλή: Δεύτερη μέρα συζήτησης προϋπολογισμού 2026 με ομιλίες υπουργών

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2026 με ομιλίες υπουργών και βουλευτών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς και φανερή ψηφοφορία εμπιστοσύνης.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2026, με τη συμμετοχή υπουργών και βουλευτών.

Σήμερα θα τοποθετηθούν διαδοχικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας και Εθνικής Οικονομίας Κώτσηρας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογιώργης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης.

Θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία παραδοσιακά θεωρείται ως "ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Roxana Minzatu στην Ελλάδα για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία

Την Πέμπτη επισκέπτεται την Ελλάδα η επίτροπος Απασχόλησης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Roxana Minzatu, μετά από πρόσκληση της Νίκης Κεραμέως, με αφορμή τη νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα δράσουμε για να αποτρέψουμε την κερδοσκοπία στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στη Βουλή ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κερδοσκοπίας λόγω του πολέμου στο Ιράν, με ενδεχόμενη αυξημένη φορολόγηση. Εξετάζεται μείωση φόρων καυσίμων μέσω επιπλέον ΦΠΑ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Υπεράκτια αιολικά πάρκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Πολυχρηστικές πλατφόρμες προωθούν ιχθυοκαλλιέργεια και αιολικά πάρκα

Ο υφ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης τόνισε ότι η έρευνα αποτελεί κλειδί για βιώσιμη περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη. Επισήμανε τη σημασία της αξιοποίησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της καινοτομίας στη γαλάζια οικονομία και την ενέργεια.
φέτα ελληνικό τυρί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνδυνος για απώλεια 20.000 τόνων ελληνικής φέτας το 2026

Ο Μιχάλης Σαράντης σημείωσε στη Βουλή πως λόγω μαζικής θανάτωσης ζώων, η φετινή παραγωγή φέτας ενδέχεται να μειωθεί έως και 20.000 τόνους. Η ΕΔΟΦ εκτιμά σημαντική υποχώρηση στο πρόβειο γάλα από τον Οκτώβριο και μετά.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Τσίμαρης: Στον αέρα η ψηφιοποίηση ιατρικών αρχείων στη Βουλή

Στην αβεβαιότητα βρίσκεται το έργο ψηφιοποίησης Ιατρικών Αρχείων, με μόλις πέντε μήνες πριν τη λήξη του ΤΑΑ και τη μαζική σάρωση στο μηδέν, σύμφωνα με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τσίμαρη, που κάνει λόγο για σοβαρά προσκόμματα.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η Ενεργειακή Συμφωνία με CHEVRON, αύριο η ψήφιση

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία της Ενεργειακής Συμφωνίας Ελλάδας με Chevron και HELLENiQ για υδρογονάνθρακες σε Νότια Κρήτη και Πελοπόννησο. Αύριο η κύρωση από την Ολομέλεια. Διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων.