ΓΔ: 2082.25 -0.92% Τζίρος: 55.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:27:41
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
Φωτο: Υπ. Υγείας

Γεωργιάδης: Στην Ουάσινγκτον για συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ–Ισραήλ στην υγεία

Στην Ουάσινγκτον ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε επαφές με μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για συνεργασίες Ελλάδας–ΗΠΑ–Ισραήλ στην υγεία, την τεχνητή νοημοσύνη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Ισραήλ στον τομέα της υγείας, καθώς και η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων, αποτέλεσαν βασικά θέματα στις επαφές που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα στο Καπιτώλιο με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνοϊσραηλινής Συνεργασίας του Κογκρέσου (Congressional Hellenic Israel Alliance Caucus). 

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Μπραντ Σνάιντερ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Μάικ Χαριδόπουλος και Μόργκαν Γκρίφιθ, καθώς και η Τζούλι Ρέιμαν, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε σύγχρονες θεραπείες που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ και στην προοπτική διεξαγωγής αντίστοιχων κλινικών μελετών στην Ελλάδα, με στόχο την αναβάθμιση της εγχώριας ιατρικής έρευνας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιο. 

Το επίκεντρο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και οι δυνατότητες προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κ. Κράτσιος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη δημιουργία μεγάλου κέντρου δεδομένων στη Δυτική Μακεδονία, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση για τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί: Ο Τραμπ επιδιώκει συμφωνία με Ιράν, αλλά δύσκολη η επιτυχία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιδιώκει συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν απίθανη τη συναίνεση του Ιράν στις αμερικανικές απαιτήσεις για το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 466 άτομα συνελήφθησαν για «υπονόμευση εθνικής ασφάλειας»

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε 466 άτομα για διαδικτυακές ενέργειες που, σύμφωνα με τις αρχές, απειλούν την εθνική ασφάλεια. Από την έναρξη του πολέμου με ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν γίνει πάνω από 1.000 συλλήψεις σχετικές με τέτοιες κατηγορίες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Βανς-Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για το ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων με το Ιράν και τις πτυχές πιθανής συμφωνίας τερματισμού του πολέμου, σύμφωνα με το Axios.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στο επίκεντρο της νέας ισορροπίας ισχύος

Μετά τα πλήγματα στην κορυφή της ιρανικής ηγεσίας, οι Φρουροί της Επανάστασης ενισχύουν τον ρόλο τους στον μηχανισμό εξουσίας, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ

Το τελεσίγραφο του Τραμπ προς το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ λήγει τα ξημερώματα Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Αν δεν ανοίξει, ο Τραμπ απειλεί βομβαρδισμό σταθμών ενέργειας. Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες σύγκρουσης.