ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:29
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Φώτο: SOOC

Φάμελλος: Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αφορούν όλη την κοινωνία

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως ο αγώνας των αγροτών αφορά όλους, ζητώντας μέτρα για το κόστος παραγωγής και αποκατάσταση ζημιών. Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να σταματήσει τις εντάσεις και τις ανισότητες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε σημερινή δήλωσή του, τόνισε τη σημασία των κινητοποιήσεων των αγροτών, επισημαίνοντας πως ο αγροτικός τομέας αφορά το σύνολο της κοινωνίας. 

Όπως υπογράμμισε, η βασική ανησυχία που εκφράζουν οι αγρότες σχετίζεται με την προοπτική του κλάδου και το αν θα υπάρξει «επόμενη μέρα» για την ελληνική ύπαιθρο.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι οι αγρότες και οι αγρότισσες επιδιώκουν να παραμείνουν στον τόπο τους, να παράγουν ποιοτικά προϊόντα και αυτά να φθάνουν στον καταναλωτή σε ικανοποιητικές τιμές. 

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αδιαλλαξία» και «εμπαιγμό» απέναντι στις αγροτικές διεκδικήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. 

Μεταξύ αυτών ανέφερε το υψηλό κόστος παραγωγής, την αποκατάσταση των κοπαδιών που επλήγησαν από ευλογιά και την ανάγκη διαφάνειας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι δημιουργούνται επιπλέον εμπόδια στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ γίνεται προσπάθεια εισαγωγής «κοινωνικού αυτοματισμού» ακόμη και στη διαχείριση των εθνικών οδών. 

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας θέτουν σε αμφισβήτηση το μέλλον του κλάδου. 

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για μια κοινωνία που θα προοδεύει, χωρίς ανισότητες και φτώχεια, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μια καλύτερη και πιο προοδευτική Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η λύση για τους αγρότες είναι στα χέρια της κυβέρνησης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε άμεσες κυβερνητικές λύσεις για τα αγροτικά προβλήματα, κατηγόρησε τη ΝΔ για σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πολιτικής αλλαγής.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Καμία πολιτική παρέμβαση σε ελέγχους και δικαστικές διαδικασίες

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι διώξεις και έλεγχοι διενεργούνται από ανεξάρτητες αρχές, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των κλεμμένων και το τέλος στις καταχρήσεις δημόσιων πόρων.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Οι αγρότες διαμαρτύρονται για πραγματικά και διαχρονικά προβλήματα

Ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις πηγάζουν από σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα, ζητώντας ειλικρινή διάλογο από την κυβέρνηση, διαφάνεια στις πληρωμές και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Ανοιχτοί στο διάλογο, όχι στο παράλογο» για τα αιτήματα αγροτών

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανασκόπησε την εβδομάδα με έμφαση στον Προϋπολογισμό 2026, τις αυξήσεις και μειώσεις φόρων, την προπληρωμή συντάξεων και έξι νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό, στοχεύοντας στην ουσιαστική στήριξη πολιτών και οικονομίας.
Ράνια Σβίγκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες αντί να επιλέξει τον διάλογο

Η Ράνια Σβίγκου κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό και καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής απειλεί την επιβίωση του αγροτικού κόσμου.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για το αδιέξοδο των αγροτών

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση, μιλώντας για απειλές αντί διαλόγου και αποδίδοντας πολιτικές ευθύνες στον Μάκη Βορίδη για την κρίση στον πρωτογενή τομέα.