Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Μηταράκης: Το ασφαλιστικό σύστημα αλλάζει

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης δήλωσε πως το υπουργείο εργάζεται για να εξομαλύνει τις στρεβλώσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων τρίτης ηλικίας και των συνταξιούχων, ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Ο υφυπουργός Εργασίας, άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των συνταξιούχων και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, στο πλαίσιο του οποίου οι συνταξιούχοι τόνισαν πως τα τελευταία χρόνια της κρίσης, υπέστησαν τεράστιες περικοπές σε όλα τους τα δικαιώματα.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως το υπουργείο Εργασίας εργάζεται προς την κατεύθυνση του συνολικού εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος, προσπαθώντας να εξομαλύνει όλες τις στρεβλώσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα, αλλά και να δρομολογήσει την πληθώρα των εκκρεμών θεμάτων τα οποία παρέμεναν άλυτα, «ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας των προηγούμενων ετών».

Τέλος, υπογράμμισε πως η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι «σε μία πραγματική δημοκρατία, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους, να ζουν με αξιοπρέπεια και να νιώθουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Επικουρική σύνταξη με ατομικούς λογαριασμούς

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του σημείωσε πως μέσα από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα θα καλυφθούν βασικές αναγκαιότητες που θα προστατεύουν το κράτος αλλά και τους πολίτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε το νομοσχέδιο για την καταστολή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τίτλο "Καταβολή ποσών μειώσεων συντάξεων Δημοσίου, ν.π.δ.δ. και Ιδιωτικού τομέα" υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Καταβολή εφάπαξ των αναδρομικών για όλους

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών, θα υπάρξει οριζόντια λύση και δεν χρειάζεται κανείς να κάνει προσφυγή, δήλωσε ο κ. Πέτσας.