Φώτο: ΑΠΕ

Θεοδωρικάκος: Η μάχη θα είναι νικηφόρα μόνο αν τη δώσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την αδιάκοπη λειτουργία του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Η μάχη του αύριο για την Ελλάδα θα είναι νικηφόρα μόνο αν την δώσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε παρέμβασή του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που συνεδρίασε με αφορμή την 156η επέτειο επανένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η Ένωση των Επτανήσων το 1864 δείχνει το δρόμο για το μέλλον της χώρας. «Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διχαστικές λογικές. Χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο για να ξεπεράσουμε την κρίση και η κυβέρνηση το διαθέτει. Απαιτείται, όμως, ενότητα και αλληλεγγύη για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την αδιάκοπη λειτουργία του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εξήρε δε τη συνεργασία του υπουργείου με την αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τόσο τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο όσο και την πανδημία και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την τόλμη της κυβέρνησης η Ελλάδα από "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης έγινε φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Το κράτος πρέπει να ευνοεί την υγιή επιχειρηματικότητα

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως το κράτος δεν μπορεί να παίξει το ρόλου του επιχειρηματία σημειώνοντας πως σαν κράτος δεν μπορεί να έχει βιώσιμη προοπτική χωρίς ισχυροποίηση της οικονομίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εμπιστευόμαστε την ισχύ, τη δύναμη και την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων

«Η Ελλάδα που τα τελευταία 10 χρόνια είχε δοκιμαστεί από την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση έγινε θετικό παράδειγμα για το πόσο αποτελεσματικά αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Το «Αντώνης Τρίτσης» δημιουργεί οφέλη με 77 έργα και 1.100 θέσεις εργασίας

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σε 5.000 έργα που θα γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.