Φώτο: ΑΠΕ

Θεοδωρικάκος: Η μάχη θα είναι νικηφόρα μόνο αν τη δώσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την αδιάκοπη λειτουργία του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Η μάχη του αύριο για την Ελλάδα θα είναι νικηφόρα μόνο αν την δώσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε παρέμβασή του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που συνεδρίασε με αφορμή την 156η επέτειο επανένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η Ένωση των Επτανήσων το 1864 δείχνει το δρόμο για το μέλλον της χώρας. «Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διχαστικές λογικές. Χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο για να ξεπεράσουμε την κρίση και η κυβέρνηση το διαθέτει. Απαιτείται, όμως, ενότητα και αλληλεγγύη για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την αδιάκοπη λειτουργία του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εξήρε δε τη συνεργασία του υπουργείου με την αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τόσο τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο όσο και την πανδημία και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την τόλμη της κυβέρνησης η Ελλάδα από "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης έγινε φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από Θεοδωρικάκο σε πρόωρες εκλογές και μειώσεις μισθών-συντάξεων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διεξαγωγή εκλογών, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει σχεδιασμός για μειώσεις μισθών και συντάξεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει σχέδιο για μείωση υπαλλήλων ή μισθών στο Δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι βρίσκεται εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στο δημόσιο τομέα. Προανήγγειλε μετακίνηση εργαζομένων προς την αυτοδιοίκηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι άδειες ειδικού σκοπού θα ισχύουν για όσο διάστημα παραμένουν τα σχολεία κλειστά

Ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που έχουν παιδιά έως 15 ετών θα ισχύσουν όσο παραμένουν τα σχολεία κλειστά.