ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μπροστά από τις πύλες αναχωρήσεων.

Η «λευκή» και η «μαύρη» λίστα χωρών για τον τουρισμό

Με αυστηρά μέτρα και εξέταση δεδομένων σε εβδομαδιαία βάση θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

Με κριτήριο τα κρούσματα και τα θύματα που μετράει κάθε χώρα από κορονοϊό θα γίνεται η κατάταξη βάσει της οποίας θα υποδέχεται η Ελλάδα τους τουρίστες τη φετινή σεζόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου, αφού από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου προς τα αεροδρόμια της χώρας.

Αυτό πάντως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η ροή των ταξιδιωτών στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται χωρίς έλεγχο. Αντιθέτως, έχουν τεθεί πρωτόκολλα ασφαλείας τα οποία εξετάζονται ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει χαρτογράφηση των πτήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα πραγματοποιείται κατάταξη των χώρων βάσει κρουσμάτων και θυμάτων που θα προκύπτει από την εβδομαδιαία αξιολόγηση του επιδημιολογικού φορτίου και στοιχείων κάθε χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών.

Αναλυτικότερα, σχεδιάζεται να υπάρχουν «κόκκινες», «πορτοκαλί», «πράσινες» και «κίτρινες» χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχειά (κατάταξη κρουσμάτων – θυμάτων) κάθε χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών που θα εμφανίζονται στον χάρτη του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, στις «λευκές χώρες» θα περιλαμβάνονται οι: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία.

Στον αντίποδα, στη «μαύρη λίστα» βρίσκονται οι: ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνεμος Μύλοι Ίος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Οι τουρίστες στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα «ερωτεύονται» τις μοναδικές γεύσεις

Ο ήλιος, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα δεν είναι τα μόνα που γοητεύουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ιδιαίτερο ρόλο παίζουν οι αυθεντικές γεύσεις που χαρακτηρίζουν κάθε τόπο και αποτυπώνουν την τοπική παράδοση και πολιτισ
Παραλία Μυλοπότας Ίος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίος: Διεθνής αναγνώριση για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση του νησιού

Το Euronews ξεχωρίζει την Ίο για το αυθεντικό της τοπίο, τον πολιτιστικό πλούτο με μνημεία όπως ο Σκάρκος και ο τάφος του Ομήρου, τη ζωντανή κοινωνική ζωή και την εντυπωσιακή παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Χώρας.
Φούρνοι λιμάνι θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμό δύο ταχυτήτων φέτος δείχνουν οι εκτιμήσεις ξενοδόχων για τα έσοδα

Με δύο ταχύτητες εκτιμάται ότι θα τρέξει ο τουρισμός τη φετινή σεζόν, καθώς οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων για τα έσοδα εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα την περιοχή, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΤΕ.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογία, κόστος και έλλειψη προσωπικού πλήττουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Η υψηλή φορολογία, το αυξημένο λειτουργικό κόστος και η έλλειψη προσωπικού αναδεικνύονται στις βασικές προκλήσεις για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ.