Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «την ώρα που πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και δικαιούχους επιστροφών φόρου ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2025».
Στην ανακοίνωση με τίτλο «Η κυβέρνηση γεμίζει με "φέσια" την οικονομία», το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως «κάθε ευρώ που το Δημόσιο δεν αποδίδει έγκαιρα μετατρέπεται σε αλυσιδωτή πίεση σε ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα». Όπως σημειώνει, «η ρευστότητα που στερείται η αγορά είναι το κεφάλαιο κίνησης που λείπει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μισθοί εργαζομένων που καθυστερούν και τα επενδυτικά σχέδια που παγώνουν».
Ο Τομέας Οικονομικών ζητά σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση, θέτοντας το ερώτημα: «πώς γίνεται ο προϋπολογισμός να εμφανίζει υπεραπόδοση και, ταυτόχρονα, να συσσωρεύονται οφειλές δισεκατομμυρίων;».
Σύμφωνα με το κόμμα, «η χώρα χρειάζεται ένα κράτος που τηρεί τις δεσμεύσεις του, καλύπτει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του και στηρίζει έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα». Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και η ταχεία εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για ένα κράτος αξιόπιστο, σύμμαχο του πολίτη και της υγιούς επιχειρηματικότητας».