ΓΔ: 2269.16 -0.20% Τζίρος: 247.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:05:01
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Τασούλας: Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία τέσσερα χρόνια μετά την εισβολή

Ο Κων. Τασούλας είπε πως συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη ρωσική εισβολή και ότι η Ελλάδα στηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και μια δίκαιη ειρήνη βάσει διεθνούς δικαίου και ΟΗΕ.

«Συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα έτη από την απρόκλητη και παράνομη ρωσική επίθεση και εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα στήριξε εξ αρχής τον αγώνα της Ουκρανίας για εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

Όπως υπογράμμισε, η χώρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για μια δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό την Πέμπτη 26/2

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία. Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία μεγάλων χρηματοδοτικών εργαλείων και επενδύσεων της χώρας.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα

Ο Γ. Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρίι Σιμπίχα πριν τις συνομιλίες στη Γενεύη. Τόνισε την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και τη στήριξη στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει Ουκρανία και επιδιώκει αποκατάσταση σχέσεων με Ρωσία

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία ως αρχή υπεράσπισης των συνόρων, τόνισε η Λάνα Ζωχιού, απαντώντας στον Ρώσο ΥΠΕΞ. Εμφανίστηκε ανοιχτή σε αποκατάσταση σχέσεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ομιλία στο World Economic Forum
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Ζελένσκι και Τραμπ συναντιούνται στις 14:00

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Ελβετία για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός στις 13:00 τοπική ώρα. Ακολούθως, θα εκφωνήσει ομιλία στις 14:30 τοπική (15:30 ώρα Ελλάδας).
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η ενέργεια κλειδί για τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας

Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι η Ελλάδα ενισχύει τη γεωστρατηγική και ενεργειακή της θέση, αναφέροντας σημαντικές συμφωνίες, νέες γεωτρήσεις και επενδύσεις που αυξάνουν την ασφάλεια, τον εθνικό πλούτο και τις θέσεις εργασίας.