ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκη Κεραμέως πορτρέτο
Η Νίκη Κεραμέως σε συνεδρίαση, πορτρέτο με ήρεμη έκφραση.

«REBRAIN GREECE»: Νέα εκδήλωση στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου για την επιστροφή Ελλήνων

Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχής για τη δράση «Rebrain Greece» του Υπουργείου Εργασίας, που θα γίνει 9 Μαΐου 2026 στο Λονδίνο, με στόχο τον επαναπατρισμό Ελλήνων και σύνδεσή τους με την εγχώρια αγορά εργασίας.

Ανοικτή είναι η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για τη δράση εξωστρέφειας «Rebrain Greece» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2026 στο Λονδίνο.

«Στο Υπουργείο Εργασίας καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού και την επανασύνδεσή τους με την εγχώρια αγορά εργασίας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως. Όπως ανέφερε, «η επόμενη σχετική εκδήλωση διοργανώνεται στο Λονδίνο με τη συμμετοχή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και προσφέρουν εξειδικευμένες και υψηλόβαθμες θέσεις σε βασικούς και δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο χρηματοοικονομικός, ο ενεργειακός, ο κατασκευαστικός και βιομηχανικός, ο τομέας της υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας, των μεταφορών και του τουρισμού, των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, καθώς και των συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών».

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας στη διεύθυνση https://rebrain-greece.idloom.events/rebrain-greece-uk.

Η εκδήλωση στοχεύει στη διασύνδεση Ελλήνων επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αναζητούν στελέχη για καίριες θέσεις.

Προηγούμενες δράσεις και συμμετοχές

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Rebrain Greece» έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε εκδηλώσεις σε πόλεις με έντονη ελληνική παρουσία: Λονδίνο, Άμστερνταμ, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη και Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 6.500 ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, ήρθαν σε επαφή με 120 από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και διερεύνησαν τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Επιχειρήσεις που συμμετέχουν

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 επιχειρήσεις, προσφέροντας εκατοντάδες υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι:

AEGEAN AIRLINES
ANT1
TITAN
ALLWYN
ALPHA BANK
EY
IASO GROUP
ΔΕΗ - PPC
MOTOROIL
IMITHEA GROUP
ERMA TECH GROUP
HELLENIQ ENERGY
EUNICE
ΕΒΕΠ (ή μέλη του)
EUROBANK
PIREAUS BANK
HHG
METLEN
ATHENS MEDICAL GROUP (IATRIKO)
AVAX
NBG
DEMO PHARMAKEUTICALS
QUALCO
ΔΕΔΔΗΕ
ΚΑΙΖΕΝ GAMING

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα

Η «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σήμερα σε όλη την Ελλάδα με εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις, όπου ερευνητές παρουσιάζουν τη δουλειά τους και καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε πειράματα, παιχνίδια και εκθέσεις τεχνολογίας.
Αυτόνομο αυτοκίνητο εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί επικεφαλής καλούν σε στενότερη συνεργασία με την Κίνα στη WNEVC

Στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισαν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Κίνα στα οχήματα νέας τεχνολογίας, μπαταρίες και τεχνητή νοημοσύνη, για ενίσχυση της καινοτομίας και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ασφάλεια και καινοτομία για σύγχρονους ευρωπαϊκούς σιδηρόδρομους

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε την InnoTrans 2026 στο Βερολίνο, τονίζοντας τη σημασία ενός αξιόπιστου, γρήγορου και ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος για πολίτες και οικονομία.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη ΜμΕ για τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη προϊόντων

Το Πεκίνο αλλάζει προσέγγιση και θα αναζητεί πλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυναμικό μέλλον για παροχή κρατικής στήριξης, αντί να περιμένει την υποβολή αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με επενδυτές και στελέχη στη Silicon Valley για επενδύσεις στην Ελλάδα, την καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ενίσχυση των ελληνικών startups, στοχεύοντας στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών και ταλέντου.