ΓΔ: 2373.21 -0.52% Τζίρος: 231.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Δείπνο Ν. Δένδια με πρέσβεις αραβικών και μουσουλμανικών χωρών στην Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα σε πρέσβεις αραβικών και μουσουλμανικών χωρών με αφορμή το τέλος του Ραμαζανιού, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέθεσε την Τρίτη 24 Μαρτίου γεύμα προς τους διαπιστευμένους στην Ελλάδα επικεφαλής διπλωματικών αποστολών των αραβικών χωρών και χωρών με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, ο υπουργός ανέφερε ότι το γεύμα πραγματοποιήθηκε «με την ευκαιρία του πέρατος του Ραμαζανιού», υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της συνάντησης για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ακόμη: «Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισα τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και γέφυρα συνεργασίας μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών».

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, στο γεύμα συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γεώργιος Καλαντζής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα Δένδια με επικεφαλής αραβικών και μουσουλμανικών διπλωματιών

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα στους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, με αφορμή τη λήξη του Ραμαζανιού, τονίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και διαπολιτισμικής συνεργασίας.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η αμυντική καινοτομία βασικός πυλώνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η αμυντική καινοτομία είναι κεντρικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την «Ατζέντα 2030», παρουσιάζοντας το ρόλο του ΕΛΚΑΚ και συστήματα όπως ο «Κένταυρος» για νέα απειλές.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Να διατηρηθούν οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής αλήθειας και των αξιώσεων για τις αποζημιώσεις.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Έξι χρόνια από τη Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Ιταλίας

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από τη συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία, που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Luigi Di Maio, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μεγάλωσε και κυριαρχεί το Διεθνές Δίκαιο.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στο επίκεντρο η ελευθερία ναυσιπλοΐας και η ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τη Λευκωσία, τόνισε την κεντρική σημασία της επιχείρησης "Ασπίδες" για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τη σημασία αμοιβαίας βοήθειας και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην αμυντική στρατηγική της ΕΕ.