ΓΔ: 2352.54 -0.13% Τζίρος: 266.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξεκινά αύριο η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του ΕΠΕΣ

Αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, ξεκινά η διαβούλευση του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την προεδρία του Μ. Σχοινά, με χαιρετισμούς από Κ. Χατζηδάκη και Γ. Οικονόμου.

Η επίσημη έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εκδήλωση θα προεδρεύσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Grand Hyatt θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) 2028-2034, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Πρόεδρος της «Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη των προβλημάτων και την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», κ. Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης θα ενημερωθούν για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το νέο ΠΔΠ 2028-2034 από τον Σύμβουλο στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης για θέματα ΠΔΠ, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (DG Agri) θα παρουσιάσει τη νέα ΚΑΠ 2028-2034, αναδεικνύοντας τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες.

Τέλος, τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τις προτάσεις της Ε.Ε. για τη νέα ΚΑΠ, τόσο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης όσο και στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης λειτουργίας της εταιρικής σχέσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, με σειρά συναντήσεων με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία. Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους Αγίους Τόπους και τη συνεργασία με την Ελλάδα.
Κίνηση ταξί στο κέντρο
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 12:00 στο κέντρο για το Run Bike Care

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από 08:00 έως 12:00 λόγω του «6ου Αγώνα Run Bike Care» που διοργανώνει ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. για την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Δείτε ποιους δρόμους αφορούν
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κύπρο 7-14/6 η απεσταλμένη ΟΗΕ, μετά πάει Αθήνα και Άγκυρα

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Κύπρο από 7 έως 14 Ιουνίου και θα συναντηθεί ξεχωριστά με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις 8 Ιουνίου για να συζητήσουν την πορεία του Κυπριακού.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα και την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την πανελλαδική απεργία των δικαστικών υπαλλήλων στις 10/6/2026 και τις συγκεντρώσεις σε δικαστήρια, με κεντρική στην Αθήνα (11:00 πμ, ΣτΕ). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπ. Οικονομικών. Ενώνουν τις φωνές τους για τα αιτήματα