ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξεκινά αύριο η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του ΕΠΕΣ

Αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, ξεκινά η διαβούλευση του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την προεδρία του Μ. Σχοινά, με χαιρετισμούς από Κ. Χατζηδάκη και Γ. Οικονόμου.

Η επίσημη έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εκδήλωση θα προεδρεύσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Grand Hyatt θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) 2028-2034, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Πρόεδρος της «Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη των προβλημάτων και την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», κ. Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης θα ενημερωθούν για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το νέο ΠΔΠ 2028-2034 από τον Σύμβουλο στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης για θέματα ΠΔΠ, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (DG Agri) θα παρουσιάσει τη νέα ΚΑΠ 2028-2034, αναδεικνύοντας τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες.

Τέλος, τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τις προτάσεις της Ε.Ε. για τη νέα ΚΑΠ, τόσο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης όσο και στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης λειτουργίας της εταιρικής σχέσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Αθήνα πανοραμική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ο λόφος Φινόπουλου - Σύσταση για αποφυγή επικίνδυνων εργασιών

Ο λόφος Φινόπουλου θα παραμείνει κλειστός από απόψε τα μεσάνυχτα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε επιφυλακή υπηρεσίες και περιπολίες, ενώ δημόσιοι χώροι πράσινου επιτηρούνται με drones θερμικής κάμερας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών σε Αττική και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, 49, 53 και 48 ετών, για καλλιέργεια κάνναβης (skunk) με υδροπονική μέθοδο και διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Εντοπίστηκαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο και ποσότητες κάνναβης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε σορός σε σήψη στον Λυκαβηττό

Σορός αγνώστου ταυτότητας, σε προχωρημένη σήψη, εντοπίστηκε το μεσημέρι σε σπηλιά κοντά στο εκκλησάκι Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Το πτώμα βρήκε περαστικός και ειδοποίησε την αστυνομία. Παρών και ιατροδικαστής για αυτοψία.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση αναχωρήσεων σήμερα: 56.000 φεύγουν από τα λιμάνια Αττικής

Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με πλοία κυρίως προς τις Κυκλάδες να φεύγουν γεμάτα. Το Λιμενικό έχει ενισχύσει τα μέτρα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.