ΓΔ: 2675.95 0.00% Τζίρος: 189.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:37
Επίσκεψη σε εργοτάξιο
Αξιωματούχοι επιθεωρούν τις εργασίες σε εργοτάξιο υπό κατασκευή υπό τη συνοδεία τεχνικού.

Σουφλί: Επίσκεψη Γραμματέα ΑΔΜΘ Δ. Γαλαμάτη σε έργα της περιοχής

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης και ο Παναγιώτης Καλακίκος επισκέφθηκαν έργα σε εξέλιξη στο Σουφλί, όπως τη ΣΑΕΚ με νέο μεταπτυχιακό, νέα σχολεία, ανακαινίσεις κτιρίων και πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη του Δήμου.

Σειρά αναπτυξιακών έργων στο Σουφλί Έβρου επισκέφθηκε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο. Η επίσκεψη επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης σημαντικών παρεμβάσεων που ενισχύουν την τοπική ανάπτυξη και αναβαθμίζουν την περιοχή.

Οι κ.κ. Γαλαμάτης και Καλακίκος βρέθηκαν στο παράρτημα Σουφλίου της ΣΑΕΚ Διδυμοτείχου, όπου εντάσσεται νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Επιθεώρησαν επίσης τις νέες σχολικές μονάδες που κατασκευάζονται, ακίνητα προς αξιοποίηση, καθώς και το εμβληματικό κτίριο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς, το οποίο ανακαινίζεται και αναβαθμίζεται με τα έργα να προχωρούν με ταχύ ρυθμό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις εργασίας. Η πρώτη έγινε μεταξύ των δύο ανδρών και η δεύτερη με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στον Έβρο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η πρόοδος των κυβερνητικών και δημοτικών έργων στην περιοχή, καθώς και επιμέρους ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαλαμάτης, «με τον Δήμαρχο είχαμε δυο εποικοδομητικές συναντήσεις προκειμένου να εξετάσουμε πώς με τη συνεργασία μας θα επισπεύσουμε μια σειρά από έργα που υλοποιούνται και έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή». Τόνισε ότι τα έργα αυτά αποδεικνύουν το έμπρακτο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον ακριτικό Έβρο και το Σουφλί, το οποίο εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο της περιφέρειας.

Αναφερόμενος στις υποδομές, σημείωσε: «Η ΣΑΕΚ στο Σουφλί αποκτά νέο μεταπτυχιακό κι έτσι ως εκπαιδευτική δομή αναπτύσσεται. Νέα σχολεία κατασκευάζονται, ενώ είναι ορατό το έργο της αποκατάστασης της παλιάς Δημοτικής Αγοράς, η οποία θα αποτελέσει τοπόσημο για το Σουφλί». Επεσήμανε ακόμη ότι η αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου ενισχύει την τοπική αγορά και προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλακίκος υπογράμμισε: «Στον τόπο μας γίνονται σημαντικά έργα και ορισμένα από αυτά επιθεωρήσαμε με τον Γραμματέα, ώστε να δούμε την πορεία υλοποίησής τους». Πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές αφήνουν θετικό αποτύπωμα και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσα από τη συνεχή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Τέλος, ο κ. Γαλαμάτης απηύθυνε χαιρετισμό στην Επιστημονική Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί, με θέμα «Νέο Πλαίσιο Δημοσίων Συμβάσεων Ν.5228/2025 – Ευθύνες Υπολόγων – Καταλογισμοί – Εκκαθάριση Χρηματικών Ενταλμάτων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η ανάπτυξη της περιφέρειας καθορίζει το μέλλον της Ελλάδας

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε την πρόοδο πολλών έργων περιφερειακής ανάπτυξης από Θεσσαλία ως Ζάκυνθο, όπως σχολεία, νοσοκομεία, και τουριστικές δράσεις. Ανοίγει στις 24/9 η πλατφόρμα για Thessaly & Evros Pass με ψηφιακές κάρτες ενίσχυσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών σε Θεσσαλονίκη, Έβρο, Καστοριά

Σε επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Έβρο και Καστοριά συνελήφθησαν εννέα άτομα για παράνομες μεταφορές 20 αλλοδαπών χωρίς έγγραφα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν πέντε συλλήψεις, με έναν οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει πριν τελικά συλληφθεί.
Μπουλντόζα κατασκευαστικό έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα γέφυρα στον Λουδία με ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας γέφυρας στο Λουδία με 5,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο, που θα ολοκληρωθεί το 2029, θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα περιλαμβάνει οδική αναβάθμιση και υποδομές αποχέτευσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για δύο υποθέσεις διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών από τον Έβρο. Βρέθηκαν οκτώ μετανάστες από Ιράκ, Πακιστάν και Ερυθραία, συχνά σε χώρους αποσκευών, ενώ οι διακινούμενοι πλήρωσαν 5.000 ευρώ έκαστος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για τον Έβρο μετά τις φωτιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συνεπής στις δεσμεύσεις προς τον Έβρο μετά τις φωτιές, αναφέροντας έργα ανάπτυξης σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Σουφλί, ενώ τόνισε τη φυσική αναγέννηση στη Δαδιά και τα εντυπωσιακά έργα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στη Δυτική Θεσσαλονίκη αποδείξαμε με έργα, όχι λόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το υπό κατασκευή Βιοκλιματικό Κολυμβητικό Κέντρο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενημερώθηκε για την πρόοδό του και τις βιοκλιματικές του προδιαγραφές, συνολικού κόστους 32 εκατ. ευρώ.