ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Σταϊκούρας: Η μείωση της προκαταβολής φόρου θα είναι γενναία

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 στις αρχές Οκτωβρίου.

Στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου θα έχουμε πλήρη εικόνα του ποσοστού της μείωσης προκαταβολής φόρου είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε ότι η μείωση αυτή θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 στις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης ο κ. Σταϊκουρας  δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, μετά την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις, ανήλθαν στις 80.000 (από 47.000).

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση «κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ, όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντλία πετρελαίου Rosneft
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μείωση 24% στα έσοδα από πετρέλαιο-αέριο, χαμηλό 4ετίας

Τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μειώθηκαν το 2025 κατά 24%, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ανήλθαν στα 8,48 τρισεκατομμύρια ρούβλια έναντι 11,13 τρισ. το 2024.
Χέρια με χαρτονομίσματα ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός: 50.710 ρυθμίσεις το 2025 για οφειλές 15,7 δισ. ευρώ

Ιστορικό ρεκόρ στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό: έως τέλους 2025 έγιναν 50.710 επιτυχείς ρυθμίσεις για αρχικές οφειλές 15,7 δισ. €. Τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν 2.294 ρυθμίσεις, ενώ μετά τις αλλαγές Απριλίου το ποσοστό έγκρισης έφτασε 80%.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το 2025 προχωρήσαμε ενωμένοι, μαζί και το 2026 στις προκλήσεις

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε απολογισμό του 2025 και μίλησε για τις προκλήσεις του 2026. Το φλουρί κέρδισε ο Όμηρος Τσάπαλος.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μείωση ΕΝΦΙΑ το 2026 σε ασφαλισμένες κατοικίες

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για μείωση ΕΝΦΙΑ 2026 σε ασφαλισμένες κατοικίες. Καθορίστηκαν νέα κριτήρια και διαδικασίες, με αξία ανακατασκευής στα 900€/τ.μ. και δυνατότητα κατάθεσης βεβαίωσης ασφάλισης για ομαδικά συμβόλαια.