ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας

ΥΠΕΞ: Υπέρ της επίλυσης της λιβυκής κρίσης με πολιτικές διαδικασίες

«Η χώρα μας τάσσεται σταθερά υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της επίλυσης της λιβυκής κρίσης με πολιτικές διαδικασίες» σημειώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της επίλυσης της λιβυκής κρίσης με πολιτικές διαδικασίες, σημειώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις αιγυπτιακές προσπάθειες για πολιτική λύση.

«Η χώρα μας τάσσεται σταθερά υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της επίλυσης της λιβυκής κρίσης με πολιτικές διαδικασίες, ενώ πρόσφατα από κοινού με άλλες χώρες, εξέφρασε την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση, την οποία και επαναλαμβάνει», επισημαίνει ο κ. Γεννηματάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελείωσε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηγήθηκε των συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αθήνα. Και οι δύο χώρες επιμένουν σε διάλογο βάσει διεθνούς δικαίου και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία νομική ισχύς σε μονομερείς οριοθετήσεις από Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά με βάση εικασίες για τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποδέχεται μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.
Σημαία της Λιβύης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Ξεκινάμε διαπραγματεύσεις με Λιβύη για υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον Λίβυο πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Συμφώνησαν να συνεχίσουν συζητήσεις για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να ενεργοποιήσουν τη Μικτή Επιτροπή.