Φώτο: ΑΠΕ

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ερντογάν, ανοίγει δίαυλος επικοινωνίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας αναφορικά και με το ζήτημα των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

Τηλεφωνική επικοινωνία, σε μία προσπάθεια να «πέσει» η ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να αποκατασταθούν οι διμερείς δίαυλοι επικοινωνίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική ήταν η συμβολή της διευθύντριας του γραφείου Ελένης Σουρανή  και του Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπου της τουρκικής προεδρίας.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνεται επίσης ότι «συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αναγκαία η αποκατάσταση επικοινωνίας Μητσοτάκη - Ερντογάν

Δεν πρόκειται να πάμε προφανώς σε διπλωματία των όπλων, για μας πάντα αποτελεί το έσχατο μέσο, όμως η Ελλάδα στο διπλωματικό παιχνίδι δεν είναι μόνη , υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καταγράψαμε τις διαφωνίες με τον Ερντογάν

Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, η στάση του τουρκικού λιμενικού στο μεταναστευτικό αλλά και οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συμφώνησαν για προσφυγικό, Κύπρο και διμερείς σχέσεις Μητσοτάκης - Ερντογάν

Προσφυγικό - μεταναστευτικό, κυπριακό, Χάλκη αλλά και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο συζητήθηκαν μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.