ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:00:14
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
Φωτο: Γραφείο Πρωθυπουργού

Που οφείλεται το ναυάγιο της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ανώτατη κυβερνητική πηγή διέψευσε τουρκικά δημοσιεύματα για τους λόγους ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, τονίζοντας πως θα υπάρξει νέα ευκαιρία συνομιλίας.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή τοποθετήθηκε σχετικά με δημοσίευμα τουρκικού μέσου ενημέρωσης, το οποίο ανέφερε ότι «η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ακυρώθηκε, καθώς η ελληνική πλευρά παραβίασε τη συμφωνία και ανακοίνωσε τη συνάντηση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διαδικασία οργάνωσης της συνάντησης ήταν απολύτως διαφανής από την ελληνική πλευρά. Όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα ακολουθεί πάγια τακτική να προαναγγέλλει επίσημες διμερείς συναντήσεις, σε αντίθεση με την Τουρκία που συνήθως δεν ακολουθεί αυτή την πρακτική. Το ραντεβού των δύο ηγετών είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων και η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί, παραμένει ασαφές εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι αυτό θεωρείται δύσκολο τη δεδομένη στιγμή, λόγω του ιδιαίτερα επιβαρυμένου προγράμματος του Πρωθυπουργού, ειδικά την Τετάρτη.

Ωστόσο, ακόμη και αν η προγραμματισμένη συνάντηση δεν πραγματοποιηθεί, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μελλοντικές ευκαιρίες για διάλογο σε ανώτατο επίπεδο. Όπως σημειώθηκε, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ήδη συναντηθεί επτά φορές με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει διαρκώς ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mitsotakis-Erdogan
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν: Τα deals και τα τετ α τετ του 2024

Μεγάλη αλλαγή του Τούρκου ηγέτη «βλέπει» το Μαξίμου. Η πολιτική βαρύτητα της Διακήρυξης Φιλίας και η δέσμευση της Άγκυρας για ειρηνική επίλυση διαφορών. Ποιες είναι οι 15 διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν.
mitsotakis-erdogan
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Ερντογάν κοντά σε συμφωνία για την Πολιτική Προστασία

Η θετική ατζέντα θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη, στόχος η υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας στο τέλος του έτους. Την εμπέδωση του καλού κλίματος επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έσπασε ο πάγος» μεταξύ Μητσοτάκη - Ερντογάν: «Αφήνουμε πίσω την ένταση»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.