ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Διαβήτης μπλε κορδέλα χέρια
Μπλε κορδέλα για τον διαβήτη μέσα σε χέρια, σύμβολο ευαισθητοποίησης και φροντίδας.

ΕΟΠΥΥ: Προχωρά η αποζημίωση για τα συστήματα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης

Το αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για αποζημίωση των συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης από τον ΕΟΠΥΥ προχωρά, μετά από αποδοχή της πρότασης από τον Υπουργό Υγείας, για πιστοποιημένα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.

Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) για την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των Συστημάτων Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM), ένα ζήτημα που εκκρεμούσε τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αποδεκτή τη νέα πρόταση της Ομοσπονδίας. Η πρόταση αφορά ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, τα οποία έχουν λάβει πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τις υπόλοιπες κατηγορίες του Σακχαρώδους Διαβήτη, οι οποίες ήδη λαμβάνουν τα συγκεκριμένα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Η πρόσβαση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 σε τεχνολογίες συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, σύμφωνα με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αυτοδιαχείρισης της πάθησης. Παράλληλα, θα αποτρέψει την εμφάνιση περαιτέρω επιπλοκών και νοσηλειών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πασχόντων και μειώνοντας τη δημόσια φαρμακευτική και νοσοκομειακή δαπάνη, όπως αναγνώρισε και ο υπουργός Υγείας.

«Η Ελλάδα αποτελεί την τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει εντάξει μέχρι σήμερα αυτή την τεχνολογία στους πάσχοντες με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Η χρήση Συστημάτων Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) οδηγεί στη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, την αποτελεσματικότερη καθημερινή διαχείριση της νόσου, καθώς και τη μείωση εμφάνισης επιπλοκών», αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι τα επιστημονικά δεδομένα και οι σύγχρονες θεραπευτικές πρακτικές στη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη έχουν μεταβληθεί ουσιαστικά. «Η Πολιτεία οφείλει να προσαρμόσει το πλαίσιο αποζημίωσης στις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την πρόληψη των επιπλοκών, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση ίσης πρόσβασης στις σύγχρονες θεραπευτικές τεχνολογίες», προσθέτει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση 100% για δαπάνες αποκατάστασης τραυματιών των Τεμπών

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει 100% τις δαπάνες για υπηρεσίες και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά για τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών, μέσω ατομικής αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα του Έμπολα ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο

Ο πρώτος ασθενής με Έμπολα στη Γαλλία, γιατρός που είχε επιστρέψει από το Κονγκό, ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Στεφανί Ριστ, αφού δύο αρνητικά τεστ PCR επιβεβαίωσαν την ανάρρωσή του.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η εξάπλωση του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό με σχεδόν 440 νεκρούς

Συνεχίζεται η εξάπλωση του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, με πάνω από 400 θανάτους και νέο κρούσμα στην Κισαγκανί. Ο ΠΟΥ ξεκίνησε κλινικές δοκιμές θεραπείας, ενώ για το στέλεχος Μπουντιμπουγκιό δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Σημάδι Απαγόρευσης Καπνίσματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πιθανή απαγόρευση τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

Το CNAM στη Γαλλία υποστηρίζει την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009, επιδιώκοντας «γενιά χωρίς καπνό», όπως αναφέρει η ετήσια έκθεσή του, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.