ΓΔ: 2714.02 0.42% Τζίρος: 41.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:38
Βουλή των Ελλήνων

Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα βάσει του Διεθνούς Δικαίου και απορρίπτει τις τουρκικές μονομερείς ερμηνείες, υπογραμμίζει το ΥΠΕΘΑ, τονίζοντας πως τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και δεν αποδέχεται αναθεωρητικές προσεγγίσεις και αυθαίρετες προσεγγίσεις, που επιχειρούν να μετατρέψουν μονομερείς ερμηνείες σε πολιτικά τετελεσμένα».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν τοποθετήσεις που προέρχονται από την τουρκική πλευρά, επισημαίνοντας ότι «σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών προκλήσεων και διαρκών εστιών αστάθειας, δηλώσεις που αναπαράγουν αβάσιμες και έωλες νομικά θέσεις δεν ενισχύουν την περιφερειακή ασφάλεια, ούτε υπηρετούν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, τονίζουν ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν αδιάλειπτα υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτρεπτικής ισχύος, προασπίζοντας με συνέπεια την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε δηλώσεις του επανέφερε τη «θεωρεία περί "Γαλάζιας Πατρίδας"» και «της προστασίας της», προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λογότυπο ΕΦΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο ΕΦΚΑ να γίνει Κοινωνικό Επενδυτικό Ταμείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει τη μετατροπή του ΕΦΚΑ σε Κοινωνικό Επενδυτικό Ταμείο, αποκαθιστώντας ζημιά 14 δισ. από το PSI με κρατικές εγγυήσεις και προωθώντας κοινωνική στέγη, σταθερές συντάξεις και επενδύσεις σε υποδομές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκρήξεις σε δύο καφετέριες στο κέντρο Αθήνας τα ξημερώματα

Δύο καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκαν επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με παρόμοιο τρόπο, μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα, σε Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή το Μνημόνιο για τη συνεργασία Ελλάδας και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με έμφαση στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, προβλέποντας χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε για τρίτη φορά η επιτροπή εξωστρέφειας στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη, στη 90ή ΔΕΘ, έγινε η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας. Ο Υφ. Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι στόχος είναι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τέμπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη Τεμπών με καταθέσεις της οικογένειας του μηχανοδηγού

Ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία για το δυστύχημα στα Τέμπη με κατάθεση της συζύγου και της κόρης του μηχανοδηγού Κουτσούμπα. Η σύζυγος τόνισε την εμπειρία του, τα προβλήματα υγείας και τα ανεκπλήρωτα σχέδια του.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα φωτιά σε αναδασωτέα δασική έκταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Φωτιά ξέσπασε σε αναδασωμένη έκταση στα Βριζέικα Αμφιθέας Αλεξανδρούπολης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες, τρία αεροσκάφη και ελικόπτερο. Η πυρκαγιά κινείται προς το αιολικό πάρκο Πλάκας.