ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ν. Βούτσης: Η Δεξιά είναι όμηρος και θύμα της προπαγάνδας της

Τονίζει ότι τώρα εκείνο που μπορεί να γίνει είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μετακίνησης, ενώ ανυπερθέτως πρέπει να επισημαίνεται η διεθνής πτυχή του θέματος και η ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», εγκαλεί την κυβέρνηση που ανομολόγητα εμφορούνταν από την ιδέα της αποτροπής σε ό,τι αφορά στο Μεταναστευτικό, ότι άφησε να περάσει ένα κρίσιμο διάστημα διμήνου χωρίς να προχωρήσει με ταχύτητα το πρόγραμμα" αποσυμφόρησης των νησιών που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα. Την εγκαλεί επίσης για το ότι «δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις απαράδεκτες πλην υπαρκτές» προειδοποιήσεις Ερντογάν.

Τονίζει ότι τώρα εκείνο που μπορεί να γίνει είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μετακίνησης, ενώ ανυπερθέτως πρέπει να επισημαίνεται η διεθνής πτυχή του θέματος και η ανάληψη εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών της ευθύνης που τους αναλογεί.

Εκφράζει την ικανοποίηση του για την αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι το ζήτημα είναι «μείζον και ευρωτουρκικό», σχετίζεται με τις απειλές, τις πολεμικές εστίες στην περιοχή και την γεωπολιτική θέση της χώρας και δεν έχει να κάνει με την "προπαγανδιστική ρητορεία της άκρας Δεξιάς την οποία άφηνε και η ΝΔ να δηλητηριάζει τον κόσμο, ότι δηλαδή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του υπεύθυνοι για την προσέλκυση αυτών των ροών ανθρώπων».

«Η Δεξιά είναι πλέον όμηρος και θύμα της προπαγάνδας της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως προς τον εκλογικό νόμο αναφέρει ότι υπάρχει προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης «και με τη συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ» για να «διαμορφωθεί κλίμα στην ομογένεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσθέτει ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια «να φύγει ως αποτύπωμα από τη θεσμική μνήμη του λαού και τη θεσμική οργάνωση της χώρας η απλή αναλογική», καθώς με αυτή οι πολίτες «δεν πηγαίνουν σε αναγκαστικές συναινέσεις προεκλογικά αλλά έχουν ευρύτερες επιλογές», αναφέροντας επιπλέον ότι «εκείνο που δεν θέλουν να αποδεχτούν είναι το σύστημα ενός διπολισμού όπου στον δεύτερο πόλο βρίσκεται μια δύναμη της αριστεράς που εκφράζει και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη».

Τονίζει ότι θα αποτραπεί η προσπάθεια μιας νέας μεταπολίτευσης «πάνω σε ένα σκηνικό Δεξιάς-Κεντροδεξιάς» και με θεσμική θωράκιση απέναντι στο όποιο ενδεχόμενο «η Αριστερά να ξαναέρθει στη διακυβέρνηση του τόπου».

Προσθέτει ότι από τη σχετική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο «ο κόσμος να καταλάβει ότι η Δεξιά πραγματικά δεν βάζει μυαλό».

Ο Ν. Βούτσης απορρίπτει τον όρο «πασοκοποίηση» ως μη συνάδοντα με το σύγχρονο, στέκεται στο «πολύ θετικό πνεύμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία και ευρύτερα στον κόσμο που ψήφισε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ" και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και από το συνέδριό του "θα αναδειχθεί στην καρδιά της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και της πράσινης Αριστεράς' καθώς και ότι "είμαστε πολύ πιο μπροστά από το να αντιδικούμε και να σκιαμαχούμε με ορολογίες του παρελθόντος».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική, με την εκλογή προέδρου από τη βάση, ερώτηση, είπε «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι συλλογικά και έχοντας μια αδιαμφισβήτητη προσωπικότητα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, να συνομολογηθεί και δια του συνεδρίου η νέα ηγεσία σε όλα τα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας φροντίσει να μάθει ο κ. Μητσοτάκης την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε»

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών,» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Tsipras-Alexis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το Εθνικό Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητα των ΑμεΑ

«Οι ανάπηροι συμπολίτες μας συνεχίζουν να βιώνουν ανισότητες και κοινωνικό αποκλεισμό. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει έναν στόχο: «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»» αναφέρει μεταξύ άλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Να επιβάλει η κυβέρνηση έκτακτο φόρο στις τράπεζες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι αδιάφορος απέναντι στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα των δανείων και πρότεινε τη λήψη μέτρων όπως στην Ισπανία.