ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βουλή των Ελλήνων
Φώτο: SOOC

Ξεκινά την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου ξεκινούν οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος, με κάθε κόμμα να καλείται να ορίσει τους εκπροσώπους του στην επιτροπή ανάλογα με τη δύναμή του. Η Ολομέλεια ακολούθως εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου να δώσει το έναυσμα για την εκκίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που αφορούν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, σε όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή θα αποσταλούν επιστολές προκειμένου να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή. 

Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την επεξεργασία των προτάσεων αναθεώρησης, με τον αριθμό των μελών να καθορίζεται αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος.

Μετά τη λήξη της τριήμερης προθεσμίας για τον ορισμό των μελών, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει ώστε να εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα και να καθορίσει τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής. Με την απόφαση αυτή θα δοθεί το πράσινο φως για την επίσημη έναρξη της αναθεωρητικής διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πλαίσιο στεγαστικής αρωγής και ενισχύσεων από τη Βουλή μετά καταστροφές

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για μέτρα στεγαστικής αρωγής και ενισχύσεις μετά από φυσικές καταστροφές, με σαφή ορισμό δικαιούχων, ανώτατα όρια βοήθειας και δυνατότητα πλήρους αρωγής για συγκυρίους, υπό προϋποθέσεις.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Siemens, το δημόσιο χρέος, τη διαχείριση της οικονομίας, αλλά και για ζητήματα πολιτικής προστασίας και έμφυλης βίας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Ρένα Δούρου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο της Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και τη στάση της χώρας έναντι της Τουρκίας, ζητώντας ενημέρωση για τους όρους με ΑΔΜΗΕ, όπως και το ΑΚΕΛ.
Όλγα Γεροβασίλη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρία Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ε’ αντιπροέδρου της Βουλής. Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της ως ανεξάρτητη βουλευτής Άρτας.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποπληρωμή χρέους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ, προτείνοντας αναστολή έως να εξεταστούν εναλλακτικές. Συμμετοχή ζητείται από Μητσοτάκη, Πιερρακάκη και τα κόμματα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας διατηρεί συνεπή στάση εντός και εκτός Βουλής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε με ανάρτησή της ότι η Πλεύση Ελευθερίας διατηρεί ξεκάθαρη και συνεπή στάση σε όλα τα θέματα, ενώ αναφέρθηκε στην επέτειο του 3ου Μνημονίου και στη σημασία της συνέπειας και της αξιοπρέπειας.