ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μιχάλης Κατρίνης βουλή
Φωτογραφία ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διπλάσιος από την Ευρωζώνη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον πληθωρισμό, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα έφτασε το 5% τον Μάιο, έναντι 3,2% στην Ευρωζώνη.

Στην έκρηξη του πληθωρισμού στην Ελλάδα, σε διπλάσια μάλιστα ποσοστά από την Ευρωζώνη, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε, ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 5% τον Μάϊο, όταν στην Ευρωζώνη ήταν 3,2%, ενώ για την ενέργεια ήταν 20,2% στην Ελλάδα και 10,9% στην ευρωζώνη. Για όλα αυτά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέει όλα καλά, μην αγχώνεστε. 

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «δεν φοβόμαστε τον διάλογο, αλλά στο συνέδριο πήραμε μια ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση για μη συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία, αυτόνομη πορεία και προοδευτική συνεργασία. Αυτή είναι η απόφασή μας και η στρατηγική της παράταξης δεν καθορίζεται από μεμονωμένες απόψεις». 

Στο ίδιο θέμα πρόσθεσε, ότι η απόφαση του συνεδρίου για μη συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία αφορά και τον χρόνο πριν τις εκλογές και τον χρόνο ανάμεσα στις πρώτες εκλογές και τον χρόνο μετά τις δεύτερες εκλογές.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ενοχλεί κάποιους, ειδικά κάποιους υπουργούς που ονειρεύονται τρίτη θητεία χάρη στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για τον κ. Τσίπρα σχολίασε, ότι οι πολίτες στην κάλπη θα αποφασίσουν για τους συσχετισμούς. Τόνισε ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε πρόσκληση προσυνεδριακά τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Νέα Αριστερά να συζητήσουν για το σοβαρό θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. 

Ωστόσο, προβληματίζει η αμφιθυμία του κ. Τσίπρα, που όλους τους προηγούμενους μήνες μιλούσε για ενότητα της κεντροαριστεράς και τώρα θυμήθηκε τον εαυτό του της περιόδου 2011-2015 που είχε στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ.

 Αυτή η αμφιθυμία του κ. Τσίπρα δημιουργεί προβληματισμό για την σταθερότητα των απόψεών του και πρέπει να εκτιμηθεί από τους πολίτες, ειδικά την ώρα που τους ζητάει να τον εμπιστευτούν για να απαλλαγούν από τον κ. Μητσοτάκη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δίκαιη ρύθμιση χρεών, φρένο στην αυθαιρεσία των funds

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για δίκαιη λύση στο ιδιωτικό χρέος, ανακοινώνοντας πρόταση νόμου μετά τη ΔΕΘ. Καλεί σε δεύτερη ευκαιρία για τους αδύναμους και κατακρίνει την κυβερνητική στάση υπέρ των funds.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με όσους ήθελαν την Ελλάδα εκτός ΕΕ

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε μείζον ζήτημα την υπερψήφιση Ακρίτα από το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας κριτική για αντίφαση σε σχέση με τη στάση τους έναντι Στουρνάρα και κατηγορώντας το κόμμα για ψευδείς ισχυρισμούς και έλλειψη συνέπειας.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λάθος της πλειοψηφίας να μην εκλεγεί αντιπρόεδρος Βουλής

Ο Δημήτρης Μάντζος υπερασπίστηκε τις αρχές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υποψηφιότητα Ακρίτα και απάντησε στις επικρίσεις ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα του στηρίζει διαχρονικά τις ΚΟ για αντιπροέδρους, πλήν νεοναζιστικών σχημάτων.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για συμπληρωματικές συντάξεις

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή και προχωρά στην Ολομέλεια. Η κυβέρνηση τονίζει πως αφορά μόνο τον δεύτερο, προαιρετικό πυλώνα συμπληρωματικής ασφάλισης.