ΓΔ: 2735.57 0.95% Τζίρος: 322.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:31:38
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο

Μητσοτάκης για Γ. Σουφλιά: Άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Γιώργο Σουφλιά, τονίζοντας το ήθος και τη συνεισφορά του στα δημόσια έργα και την παιδεία, και εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Γιώργο Σουφλιά, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης και έναν ειλικρινή υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος. Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Γιώργος Σουφλιάς ενσάρκωνε για δεκαετίες την ουσία του σοβαρού πολιτικού, προτάσσοντας πάντα το χειροπιαστό αποτέλεσμα έναντι των εύκολων υποσχέσεων.

«Ως υπερήφανο τέκνο της Θεσσαλίας, άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας. Ως Υπουργός σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια, εργάστηκε για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές. Ενώ προώθησε τολμηρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ακόμη ότι «η συνεπής δράση του, όπως και η διακριτική αποχώρησή του από τη δημόσια σκηνή, αποδεικνύουν το ήθος και τη σεμνότητα που τον διέκριναν». Όπως σημειώνει, πρόκειται για «ένα πολύτιμο δίδαγμα των παλαιότερων κοινοβουλευτικών προς τους νεότερους».

Ο πρωθυπουργός καταλήγει εκφράζοντας «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του Γιώργου Σουφλιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηθεοδοσίου: Τα μέτρα βοηθούν, αλλά δεν φτάνουν για την ενεργειακή κρίση

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη άμεσων κυβερνητικών παρεμβάσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας θετικά μέτρα όπως οι 120 δόσεις για οφειλές, αλλά ζήτησε διαγραφή προσαυξήσεων και πιο τολμηρές λύσεις για ουσιαστική στήριξη.
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΕΑ: Ικανοποίηση για τις 120 δόσεις και την ένταξη οφειλών του 2024 στη ρύθμιση

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εκφράζει ικανοποίηση για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και την ένταξη των χρεών του 2024, ζητώντας παράλληλα βιώσιμο πλαίσιο αποπληρωμής για μικρές επιχειρήσεις εν μέσω διαδοχικών κρίσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης ξήλωσε το οικονομικό success story

Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα ίδια μέτρα, αποκαλώντας τον φορολάγνο που αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών, ενώ ασκεί κριτική στις 120 δόσεις χωρίς «κούρεμα» και τη διαχείριση των πλειστηριασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Πλαφόν μόνο σε αξιοπρεπή διαβίωση, απαντά στις δηλώσεις Μητσοτάκη

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπαρκή μέτρα κατά της ακρίβειας, τονίζοντας πως οι προσωρινές εκπτώσεις στα καύσιμα δεν λύνουν το πρόβλημα, ενώ ζητούν μόνιμες μειώσεις τιμών και ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς.
Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση 15 λεπτά στο ντίζελ – Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση

Κρατική επιδότηση στα 15 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης και παράταση της έκπτωσης των 5 λεπτών των διυλιστηρίων σε αμόλυβδη 95 οκτανίων και πετρέλαιο κίνησης. Στις 14 Οκτώβρη οι ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης. Στόχος να πέσει η τιμή κάτω από τα 1,75 ευρώ.