ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 149.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:47:54
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου, επισκέφθηκε το Στρασβούργο για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα, συζητώντας για τη συνεργασία ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το 2027.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τάσος Χατζηβασιλείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και με στόχο τη διατήρηση σταθερής επικοινωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα στελέχη του, ενόψει της προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το β’ εξάμηνο του 2027, ο υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε σειρά θεσμικών επαφών.

Συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα (Roberta Metsola), με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με το Κοινοβούλιο ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ (Manfred Weber), όπου τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας, καθώς και της συμβολής της Ελλάδας στη διαμόρφωση των κοινοτικών πολιτικών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συναντήσεις εργασίας με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου και με εκπροσώπους ευρωπαϊκών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ελλάδας για ενεργό συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διάλογο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Όχι άλλος λαϊκισμός, η οικονομία θέλει υπευθυνότητα

Ο Τ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι οι επιστολές του πρωθυπουργού προς την ΕΕ ωφελούν Ελλάδα και Ευρώπη, με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση για την ενεργειακή κρίση. Η επιστολή συζητείται ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως είπε στο OPEN.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως η κυβέρνηση προσαρμόζεται στις διεθνείς προκλήσεις και λαμβάνει μέτρα στήριξης. Ζήτησε την αποδοχή της πρότασης για δημοσιονομική ευελιξία στην ΕΕ και χαρακτήρισε τις 120 δόσεις σοβαρό, θετικό μέτρο.
Θεριστική μηχανή σιταριού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Εσθονία μπλοκάρει τη μεταφορά ρωσικών και λευκορωσικών σιτηρών

Η Εσθονία απαγόρευσε τη διέλευση ρωσικών και λευκορωσικών σιτηρών από το έδαφός της, με τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι δεν θα συμβάλει στη χρηματοδότηση ή διευκόλυνση του ρωσικού πολέμου.
Κριστίν Λαγκάρντ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Υπέρ στοχευμένων μέτρων με ορισμένη διάρκεια για την ενέργεια

Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της ΕΚΤ, υποστηρίζει στοχευμένα και χρονικά περιορισμένα μέτρα για την ενεργειακή κρίση, απαντώντας σε ερώτηση για εξαίρεση κρατικών δαπανών λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους.