ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
Φώτο: ΝΔ

Δηκτική απάντηση της ΝΔ σε Νίκο Παππά για τις επαφές στην Κύπρο

Η κυβέρνηση με ανακοίνωση της σημειώνει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στα ερωτήματα που εγκαλείται και αναρωτιέται «τι δουλειά είχε στην Κύπρο με τον κ. Αρτεμίου».

Απαντώντας στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου» και καταλήγει τονίζοντας οτι «επίσης όταν λέει «Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές», τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;».

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται» και προσθέτει πως «αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε ‘λατινοαμερικανική μπανανία'».

«Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις ‘περούκες', αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές», δηλώνει ο Νίκος Παππάς, και μιλά για «μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία».

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς αναφέρει, «για την αποκατάσταση της αλήθειας», ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, «προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης», έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχε μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού του φίλου και συντρόφου. «Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό», σχολιάζει.

Αντίθετα, τονίζει, ότι «το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος» και ότι «όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης».

«Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου. Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο», προσθέτει.

Ο κ. Παππάς αναφέρει πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;». Θέτει δε δύο «κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις:

  • Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;
  • Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν, όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι». Μιλά για «καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία» και η οποία «θα καταρρεύσει με κρότο». «Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους», καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Όχι στη δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου από την πίσω πόρτα

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε πως η Αριστερά αντιτίθεται στην ατομική τρομοκρατία και κάθε επίθεση σε αθώους. Καταδικάζει την επίθεση σε στελέχη της ΝΔ και ζητά από την κυβέρνηση να βρει και να προσαγάγει τους δράστες στη δικαιοσύνη.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Η Βουλή πρέπει να έχει ρόλο στην αναθεώρηση του άρθρου 86

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αναθεώρηση του άρθρου 86 ώστε οι υποθέσεις υπουργών να ξεκινούν από τη Βουλή και να εξετάζονται από δικαστές, απορρίπτοντας την πρόταση της ΝΔ που μειώνει τον ρόλο της Βουλής στον έλεγχο κυβερνητικών ευθυνών.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Αβραμόπουλου: Οι ύβρεις δεν υποκαθιστούν τις απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση του στο Qatargate, χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη δήλωσή του και κατηγορώντας βουλευτές και υπουργούς πως αποφεύγουν τη λογοδοσία όταν είναι υπό έλεγχο.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση για μικροκομματικά συμφέροντα, επισημαίνοντας πως η πρόταση για εξαετή θητεία ΠτΔ υποβαθμίζει τον θεσμό.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Υποστηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο στη Βουλή

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επέκρινε έντονα την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16, σημειώνοντας αρνητικά παραδείγματα από ιδιωτικά πανεπιστήμια και τόνισε τη διαφορά δημόσιου και κρατικού πανεπιστημίου.