ΓΔ: 2663.4 -0.52% Τζίρος: 27.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:30:37
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού

Ηράκλειο: Νέες συναντήσεις Καλοκαιρινού για πράσινο, πρόληψη και απεξάρτηση

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, συναντήθηκε με συλλόγους της πόλης για θέματα αστικού πρασίνου, πρόληψης υγείας και απεξάρτησης, τονίζοντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής σε σχετικές δράσεις και παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους συλλόγων της πόλης, στο πλαίσιο του διαλόγου της δημοτικής αρχής με φορείς της τοπικής κοινωνίας. 

Στο επίκεντρο των επαφών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το αστικό πράσινο, την πρόληψη στην υγεία και τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των «Φίλων Πάρκου Αγίου Ιωάννη Κνωσσού», συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση και ανάδειξη του πάρκου μέσω ήπιων παρεμβάσεων που θα διατηρούν τον χαρακτήρα της περιοχής. 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η ενίσχυση των χώρων πρασίνου αποτελεί σταθερή προτεραιότητα, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων είναι ήδη ορατά σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.

Ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου «Στόχος - Πρόληψη», παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Στέλλας Αρχοντάκη. Συζητήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, με έμφαση στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός εξήρε το έργο του συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι η πρόληψη αποτελεί βασικό εργαλείο προστασίας της δημόσιας υγείας και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στήριξη στις δομές απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης

Ιδιαίτερη σημασία είχε και η συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ και του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη». 

Οι εκπρόσωποι των οικογενειών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της πρόσφατης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου απεξάρτησης στη λειτουργία των δομών και στην καθημερινότητα των ωφελούμενων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου υπενθύμισε τη μακρόχρονη ενασχόλησή του με το ΚΕΘΕΑ, καθώς είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου για τρεις συνεχόμενες θητείες την περίοδο 2003-2009.

 Δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των οικογενειών και επανέλαβε πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όσων στηρίζουν το έργο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τον προληπτικό έλεγχο υγείας στην Εσωτερική Μογγολία

Στο Haidong Road Community Health Center της Χοχότ, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναλύει αιματολογικές εξετάσεις και εντοπίζει κινδύνους υγείας, παρέχοντας έγκαιρη διαγνωστική υποστήριξη και φέρνοντας καινοτομία στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κεντρική προτεραιότητα η αναβάθμιση των δομών του ΕΣΥ στην Κοζάνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, τονίζοντας τη σημασία της αναβάθμισης του ΕΣΥ και ανακοινώνοντας νέα ογκολογική μονάδα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Κουνούπι του Νείλου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί και 51 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Β. Μακεδονία

Ένας 72χρονος άνδρας από τα Σκόπια είναι το έκτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, καθώς κατέληξε μετά από 15 ημέρες νοσηλείας. Τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 51, με τα περισσότερα στην περιοχή των Σκοπίων.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ιστορικό ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα

Ρεκόρ θανάτων από ζέστη καταγράφηκε στη Γερμανία φέτος, με πάνω από 15.800 νεκρούς, κυρίως ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ιδιαίτερα αυξημένοι ήταν οι θάνατοι τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη για το ΕΣΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη για το ΕΣΥ, τονίζοντας ότι η κριτική είναι αποδεκτή, αλλά όχι η παραποίηση και διαστρέβλωση των γεγονότων.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Απάντηση σε δηλώσεις Θεμιστοκλέους για τη Δημόσια Υγεία

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι οι επιπλέον ΜΕΘ προέρχονται κυρίως από δωρεές και πως το προσωπικό στα νοσοκομεία παραμένει λιγότερο απ’ το 2019, παρά τις κρίσεις και τα κονδύλια.