ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο

Ο Κωνσταντέλλος απαντά στις δηλώσεις Τσίπρα για τον Δήμο ΒΒΒ

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλος, απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρα, τονίζοντας πως ο Δήμος προστατεύει το περιβάλλον με πράξεις και ρωτά τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ΝΟΚ στη δική της θητεία.

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράστασης (ΕΛΑΣ), Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τους κινδύνους υπερδόμησης στη Βουλιαγμένη και την κατάσταση στη Βάρκιζα. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κωνσταντέλλος τονίζει ότι όποιος τοποθετείται δημόσια για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης οφείλει να γνωρίζει την πραγματικότητα. Εξηγεί πως ο Δήμος αποτελείται από τρεις διαφορετικές δημοτικές ενότητες, με ξεχωριστή ιστορία, ανάγκες και προτεραιότητες. Η Δημοτική Αρχή, όπως επισημαίνει, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο και συγκεκριμένο έργο, όχι με συνθήματα.

Σχετικά με τη Βουλιαγμένη, ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι προστατεύεται το φυσικό της περιβάλλον και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της, ακόμη και μέσω δικαστικών αγώνων όπου απαιτείται. Για τη Βούλα, σημειώνει ότι δίνεται μάχη κατά της υπερδόμησης, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος ήταν από τους πρώτους που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια σε διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), προκειμένου να διασφαλιστεί το πολεοδομικό ισοζύγιο.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντέλλος απευθύνει ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα για το τι έπραξε η κυβέρνηση του κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας της όσον αφορά τη διόρθωση των διατάξεων του ΝΟΚ. Για τη Βάρη, αναφέρει ότι επιλύονται πολεοδομικές εκκρεμότητες δεκαετιών και υλοποιούνται σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Όσον αφορά τη Βάρκιζα, σημειώνει ότι η περιοχή έχει αναβαθμιστεί μέσω εκτεταμένων αναπλάσεων και σύγχρονων υποδομών.

Ο δήμαρχος καταλήγει ότι η προστασία μιας πόλης επιτυγχάνεται με θεσμικές παρεμβάσεις, προσφυγές στη Δικαιοσύνη, έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα, όχι με περιστασιακές επισκέψεις και γενικόλογες διαπιστώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε στην εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: «στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, για παράδειγμα, οι 3 κοινότητες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ενώ μοιάζει να έχει εξαφανιστεί και μία τέταρτη, η Βάρκιζα. Η Βάρη, στους πρόποδες του Υμηττού, ένας τόπος με αραιή́ δόμηση, αγροτικό παρελθόν και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με τον συμπαγή αστικό ιστό της Βούλας δίπλα του. Ενώ η Βουλιαγμένη, μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία, κινδυνεύει να απορροφηθεί από το τσιμέντο που την απειλεί. Να γίνει ένα τεράστιο ξενοδοχείο, όπως κι η Βάρκιζα που έχει ξεχαστεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΕΛΑΣ πρέπει να είναι αντίπαλος της Δεξιάς, όχι δεκανίκι

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της Δεξιάς και όχι συμπληρωματική δύναμη, ενώ αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση για υπαναχώρηση σε επίμαχο άρθρο για τα funds.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Οι θέσεις της ΕΛΑΣ για τα δικαιώματα εργασίας των διανομέων

Ο Αλ. Τσίπρας και ο Δ. Τεμπονέρας συναντήθηκαν με διανομείς, τονίζοντας τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες εργασίας τους. Δεσμεύτηκαν για κατάθεση νομοσχεδίου που θα προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των ντελιβεράδων.
ΕΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης στηρίζει τη θέση του στελέχους του;

Η ΕΛΑΣ, σχολιάζοντας δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε υπερήφανη για τη συγκυβέρνηση με ΝΔ, καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει αν συμμερίζεται αυτή τη θέση και αν προτίθεται να επαναλάβει παρόμοια συνεργασία.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Στήριξη νοικοκυριών και ευάλωτων επαγγελματιών άμεσα, όχι τον Απρίλιο

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επισημαίνει πως τα συνεχή υπερπλεονάσματα δεν είναι τυχαία. Κατηγορεί την κυβέρνηση για φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και υπερφορολόγηση των πολλών, κυρίως με υψηλό ΦΠΑ εν μέσω πληθωρισμού.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Γεωργιάδης αγνόησε τα προβλήματα στις ιδιωτικές δομές υγείας

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη αντιπολιτευτικής στάσης και εναλλακτικού σχεδίου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προτιμά τον Τσίπρα ως αντίπαλο, αποδίδοντάς του αλαζονεία και ευθύνη για το "κενό" στην αντιπολίτευση.