Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης προχωρά σε νέες ενέργειες για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου στη μεταφορά μαθητών, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Προτεραιότητα δίνεται στην ασφαλή μετακίνηση των 1.300 μαθητών ΑμεΑ όλων των βαθμίδων, διασφαλίζοντας τη μεταφορά τους από και προς τα σχολεία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά άμεσα διαδικασίες απευθείας οικονομικής διαπραγμάτευσης με ιδιοκτήτες μικρών λεωφορείων έως 20 θέσεων, Ειδικά Διαμορφωμένων Οχημάτων για μαθητές ΑμεΑ που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, καθώς και με ιδιοκτήτες ταξί για τα σχολικά δρομολόγια από και προς τα Ειδικά Σχολεία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην απευθείας διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω email στο promithion@pkm.gov.gr, που ανήκει στο Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΚΜ.
Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος λήγει στις 13:00 την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026.