ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλίες Αντιπεριφέρειας για τη μεταφορά μαθητών

Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης προχωρά σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτες ΜΜΜ και ταξί για τη μεταφορά 1.300 μαθητών ΑμεΑ και άλλων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Δηλώσεις συμμετοχής έως 27/8/2026 στο promithion@pkm.gov.gr.

Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης προχωρά σε νέες ενέργειες για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου στη μεταφορά μαθητών, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Προτεραιότητα δίνεται στην ασφαλή μετακίνηση των 1.300 μαθητών ΑμεΑ όλων των βαθμίδων, διασφαλίζοντας τη μεταφορά τους από και προς τα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά άμεσα διαδικασίες απευθείας οικονομικής διαπραγμάτευσης με ιδιοκτήτες μικρών λεωφορείων έως 20 θέσεων, Ειδικά Διαμορφωμένων Οχημάτων για μαθητές ΑμεΑ που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, καθώς και με ιδιοκτήτες ταξί για τα σχολικά δρομολόγια από και προς τα Ειδικά Σχολεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην απευθείας διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω email στο promithion@pkm.gov.gr, που ανήκει στο Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΚΜ.

Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος λήγει στις 13:00 την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΑΚ: Νέα δράση για προσέλκυση κορυφαίων ερευνητών στη Θεσσαλονίκη

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Host@UoM», προσφέροντας φιλοξενία και κίνητρα σε διακεκριμένους ερευνητές από Ελλάδα και εξωτερικό, ενισχύοντας τη διεθνή έρευνα και στηρίζοντας έργα του ERC στη Θεσσαλονίκη.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΑΠΘ καλωσορίζει τους πρωτοετείς με μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη

Το ΑΠΘ διοργανώνει γιορτή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στις 20/10 στο Nick Galis Hall, με ενημερωτικά περίπτερα, μουσική, χορό και διαδραστικές δράσεις, για να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο και τις ευκαιρίες του.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη γίνεται Πρωτεύουσα Καινοτομίας με υποδομές

Ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης τόνισε σε εκδήλωση στο ΝΟΗΣΙΣ ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μετατρέπονται σε διεθνή κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας, προσφέροντας ευκαιρίες στη νέα γενιά και αναδεικνύοντας τον ρόλο της πόλης.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΑΚ: Νέες συνεργασίες με πανεπιστήμια Αλβανίας και Μαυροβουνίου

Η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σταυρούλα Μαυρογένη, πραγματοποίησε επαφές σε Μαυροβούνιο και Αλβανία, ενισχύοντας τη διεθνή εξωστρέφεια και τις ακαδημαϊκές συνεργασίες, στο πλαίσιο βαλκανικής περιοδείας του ΥΠΕΣ.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστό το Γυμνάσιο Βασιλικών ως Παρασκευή λόγω πτώσης σοβά στη Θεσσαλονίκη

Κλειστό μέχρι 16 Οκτωβρίου θα παραμείνει το Γυμνάσιο Βασιλικών μετά την αποκόλληση σοβά από οροφή και τον τραυματισμό μαθητή. Συνεργείο του Δήμου Θέρμης έκανε αυτοψία για να ερευνήσει τα αίτια της αποκόλλησης.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστό αύριο το Γυμνάσιο Βασιλικών λόγω πτώσης σοβά

Κλειστό θα παραμείνει το Γυμνάσιο Βασιλικών τη Δευτέρα 12/10, λόγω πτώσης σοβά που τραυμάτισε 14χρονο μαθητή. Θα γίνει ενδελεχής έλεγχος από μηχανικούς για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σχολείου πριν επαναλειτουργήσει.