Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο να υπερασπίζεται τις αρχές του κόμματος. Ο Δημήτρης Μάντζος, απαντώντας στις επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστό στις σταθερές του αξίες ανεξάρτητα από πολιτικές συμπάθειες ή αντιπάθειες.
Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, το ΠΑΣΟΚ ιστορικά στηρίζει τις προτάσεις για πρόεδρο και αντιπροέδρους της Βουλής απ’ όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, εξαιρουμένων των νεοναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή και οι διάδοχοί της. Υπογράμμισε ότι αυτή η στάση διατηρείται και στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες Ομάδες στην εκλογή αντιπροέδρων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι θα ήταν "ολέθριο σφάλμα" για την πλειοψηφία να αφήσει τη Βουλή με λιγότερους αντιπροέδρους, τη στιγμή που το Σώμα λειτουργεί ήδη με μειωμένη σύνθεση.
Επιπλέον, ο Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αντιδημοκρατική πρακτική, επισημαίνοντας ότι είναι λανθασμένο να επιχειρεί να υποδείξει σε άλλα κόμματα ποιον θα προτείνουν για αντιπρόεδρο. Υπενθύμισε επίσης τη συνεδριακή απόφαση του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη ορισμού θητειών στα δημόσια αξιώματα, αναφερόμενος και στη στάση του κόμματος στο θέμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τέλος, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το «Μένουμε Ευρώπη», ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια και τα πρόσφατα σκάνδαλα που έχουν εκθέσει διεθνώς τη χώρα, όπως το ζήτημα των υποκλοπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.