ΓΔ: 2660.49 0.13% Τζίρος: 180.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:34:37
σημαία ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αν είμαστε λαϊκιστές, εσείς είστε ψεύτες» απαντά στον Κ. Χατζιδάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ψεύδη και ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, τονίζοντας ότι οι μειώσεις τιμών είναι πρόσκαιρες και ανεπαρκείς, ενώ απαιτεί μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και ΕΦΚ στα καύσιμα.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της ακρίβειας, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει ως «επικοινωνιακά τεχνάσματα» τις ενέργειες της κυβέρνησης για τις τιμές στα βασικά αγαθά και επισημαίνει ότι οι πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές στην αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει από τον Ιούλιο μειώσεις τιμών στα βασικά προϊόντα, όμως τελικά προχώρησε σε προσωρινές μειώσεις 5%-7% σε περιορισμένους κωδικούς, χωρίς να επέμβει στις αυξήσεις των τιμών που αποδίδονται σε καρτέλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι οι μειώσεις αυτές εφαρμόστηκαν πάνω σε ήδη υψηλές τιμές, με αποτέλεσμα το όφελος για τους καταναλωτές να είναι περιορισμένο.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, μέτρα που, όπως αναφέρει, θα ανακούφιζαν τα λαϊκά και μεσαία εισοδήματα. Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει σχετικές τροπολογίες, ζητώντας μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει τους φόρους, καθώς και για το πώς έχουν διαμορφωθεί οι τιμές και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών σε σχέση με το 2019.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το σχόλιο ότι «οι πολίτες δεν τρώνε ποσοστά και κυβερνητικές ανακοινώσεις», ενώ αναφέρεται και σε προηγούμενες ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με εταιρείες δημοσίου συμφέροντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη Κεραμέως στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην κοινωνική αδικία με τις συντάξεις χηρείας, λέει η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από σήμερα έως την Παρασκευή καταβάλλονται αυξημένες χήρειας συντάξεις Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας έτσι μια πολυετή κοινωνική αδικία του νόμου Τσίπρα-Κατρούγκαλου.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Το ΠΑΣΟΚ απέδωσε στην κυβέρνηση ότι χάθηκε η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς πολλά έργα απεντάχθηκαν ή δεν υλοποιήθηκαν, επισημαίνοντας πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε τη σχετική λίστα με τα 100+ μέτρα που δεν προχώρησαν.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Πρωταρχικός στόχος η αύξηση εισοδημάτων και η μείωση χρέους

Ο Θ. Κοντογεώργης δήλωσε πως η Ελλάδα ενισχύει τη διπλωματία και την άμυνά της, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και υποτίμηση των κυβερνητικών επιτυχιών σε ΑΟΖ και εξοπλισμούς, τονίζοντας τη σοβαρή εξωτερική πολιτική.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει ευελιξίες για κοινωνική πολιτική

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως η κυβέρνηση ψεύδεται για τα δημοσιονομικά περιθώρια, ζητώντας δημόσια συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο και επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πρόωρη αποπληρωμή φθηνού, ρυθμισμένου χρέους.