ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
Ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας, με έντονη έκφραση προσήλωσης.

Χατζηδάκης: Η διάσωση της ΔΕΗ το 2019 επιτρέπει στήριξη στους καταναλωτές

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται στη μεταμόρφωση της ΔΕΗ από «συστημικό κίνδυνο» το 2019 σε «εθνικό ενεργειακό πρωταθλητή» σήμερα, επισημαίνοντας την επιτυχία της επιχείρησης παρά τις αρχικές αντιδράσεις.

Η ΔΕΗ από «συστημικός κίνδυνος για τη χώρα» το 2019 έχει εξελιχθεί σε «εθνικό ενεργειακό πρωταθλητή που μπορεί να στηρίζει και τους καταναλωτές», όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης. Η αναφορά αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι ενεργειακές αγορές παραμένουν ιδιαίτερα ασταθείς, με την επιχείρηση να ανακοινώνει σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη, η ΔΕΗ προχωρά σε μεγάλη μείωση της τιμής του μπλε τιμολογίου στα 11,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με σταθερή τιμή για έναν ολόκληρο χρόνο. Η κίνηση αυτή επαναφέρει τις τιμές σε επίπεδα προ κρίσης στον Κόλπο, προσφέροντας στους Έλληνες καταναλωτές τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» χαμηλότερες τιμές, παρά τη διεθνή αύξηση στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι η επιτυχία αυτή συνδέεται άμεσα με τη διάσωση της ΔΕΗ το 2019 και τη στροφή της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που της επέτρεψε να λειτουργεί ως μια σύγχρονη επιχείρηση με σημαντική κερδοφορία. Αυτή η κερδοφορία, όπως σημειώνει, είναι που επιτρέπει σήμερα στη ΔΕΗ να στηρίζει τους καταναλωτές με χαμηλότερα τιμολόγια.

Στη συνέχεια, ο Κ. Χατζηδάκης θέτει ερωτήματα προς αναλυτές και σχολιαστές σχετικά με το αν είναι θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς αυξήσεις, διαθέτει την 11η χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου. Επιπλέον, αναδεικνύει τη συμβολή της ανάπτυξης των ΑΠΕ στη μείωση του κόστους και στη μετατροπή της χώρας σε καθαρό εξαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας.

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως η ΔΕΗ του 2019 αποτελούσε συστημικό κίνδυνο, ενώ σήμερα εξελίσσεται σε ενεργειακό πρωταθλητή, ικανό να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και να στηρίζει τους καταναλωτές, παρά τις διεθνείς προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ πέτυχε ιστορική άντληση κεφαλαίων μετά τα προβλήματα του 2019

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως η ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ το 2019 κινδύνευε με χρεοκοπία. Αναρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί σε αυτή τη σημαντική επιτυχία.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας νοσταλγεί τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτίθεται έντονα στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού για τη ΔΕΗ, απαντώντας σε πρόσφατη τοποθέτησή του σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η αξία του Δημοσίου στη ΔΕΗ είναι 16 φορές μεγαλύτερη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, απάντησε στην κριτική Τσίπρα για τη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν ζημιογόνες δημοπρασίες. Υποστήριξε πως σήμερα η ΔΕΗ είναι οικονομικά ισχυρή και εθνικός πρωταθλητής.
Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς ανακοινώσεις μέτρων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβέρνησης - ΣΕΒ για το ρεύμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Κ. Χατζηδάκη με υπουργούς και τον ΣΕΒ για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Παρουσιάστηκαν μέτρα, ενώ συμφωνήθηκε συνέχεια του διαλόγου με νέες συναντήσεις.