ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρένα Δούρου ομιλία

Η Ρένα Δούρου στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Η Ρένα Δούρου, στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου, τόνισε τη σημασία της γνώσης για τη διατήρηση της μνήμης απέναντι στη λήθη και αναφέρθηκε στην ανάγκη αντίστασης στην ακροδεξιά, σχολιάζοντας το βιβλίο «Δωσίλογοι» του Μ. Χαραλαμπίδη.

Στο πλαίσιο του 54ου Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του 'Αρεως, η Ρένα Δούρου, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Σ., τόνισε τη σημασία της γνώσης για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «H γνώση θα είναι στο οπλοστάσιο μας για να ρίξουμε ανάθεμα στη λήθη και να τιμήσουμε τη μνήμη των πιο ιστορικών στιγμών».

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την ανασύνταξη της ακροδεξιάς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, η Ρένα Δούρου έκανε ειδική αναφορά στο βιβλίο «Δωσίλογοι» του ιστορικού Μενέλαου Χαραλαμπίδη. Υπογράμμισε ότι το έργο αυτό «ρίχνει φως στις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης Ιστορίας μας, όταν Έλληνες συνεργάζονταν με τους ναζί».

Σχολιάζοντας τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις, σημείωσε: «Σήμερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας οι επίγονοι τους αναζητούν δημόσιο βήμα, πολιτικό λόγο, ακόμα και είσοδο στη Βουλή».

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι το κόμμα, ως συνεπές αντιφασιστικό και αντιναζιστικό, «θα βρεθεί απέναντι στα σχέδια τους, που πληγώνουν την πρόσφατη Ιστορία, που πληγώνουν τους αγώνες μας, που πληγώνουν την παράδοση μας».

Στην επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν επίσης η βουλεύτρια νομού Ευβοίας Θεοδώρα Ακριώτου, οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης, ο βουλευτής Λάρισας Γιάννης Καριπίδης, ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η αναπληρώτρια γραμματέας και διευθύντρια της ΚΟ Νατάσα Γκαρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Λάθος να ψάχνουμε αντίπαλο του Μητσοτάκη αντί για πολιτικές

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να συζητήσει πολιτικές και όχι μόνο πρόσωπα. Αναφέρθηκε στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια, ιδιωτικό χρέος και στεγαστικό, ενώ υπογράμμισε ανάγκη προγραμματικών συνεργασιών.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου τοποθετείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Η Ρένα Δούρου τονίζει ότι οι φοιτητές διαδηλώνουν παντού, στέλνοντας μήνυμα ότι η Παιδεία δεν πωλείται. Κατηγορεί την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και παραβίαση του άρθρου 16.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές Ρ. Δούρου για τη νέα σχολική χρονιά ως πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ρένα Δούρου, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζει τη στήριξη του κόμματος προς εκπαιδευτικούς, μαθητές και οικογένειες, προωθώντας ισχυρή, δημόσια και συμπεριληπτική παιδεία για τη νέα σχολική χρονιά.
Κατάστημα Eurobank ATM
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία της Eurobank για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η Eurobank, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, επισκέφθηκε το ιστορικό «Ιωάννειο» Δημοτικό Ξυλοκάστρου, που λειτουργεί από το 1886, αναδεικνύοντας την αξία της αποταμίευσης στους 137 μαθητές του και τη διαχρονική στήριξη στην εκπαίδευση.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει στα μέσα Νοεμβρίου η Ενισχυτική Διδασκαλία

Το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα προσφέρει δωρεάν στήριξη σε έξι γυμνασιακά και επτά ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με στόχο ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτως τόπου ή οικονομικής κατάστασης, από τα μέσα Νοεμβρίου.
Διαδήλωση σε Τίρανα
ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδια στα Τίρανα: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία

Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στα Τίρανα για 19η ημέρα, με αίτημα την παραίτηση του Ράμα. Οι φοιτητές αρνούνται τον διάλογο, ενώ καταγράφηκαν επεισόδια έξω από το Υπ. Παιδείας και χρήση νερού από την αστυνομία.