Φώτο: Shutterstock

CNN: Η πανδημία δεν «σβήνει» το όνειρο των διακοπών στην Ελλάδα

Οι όμορφες παραλίες, οι πεντακάθαρες θάλασσες και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες εξακολουθούν να σερβίρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση για να θεραπεύσουν τη «μαυρίλα» του lockdown.

«Εάν αναρωτιέστε πώς έχει επηρεάσει ο κορονοϊός το όνειρο των διακοπών στην Ελλάδα με το γαλανό ουρανό, τις θάλασσες, τον λαμπερό ήλιο και την πιο νόστιμη σαλάτα, που έχετε δοκιμάσει ποτέ -δεν το έχει» γράφει το CNN, περιγράφοντας τη χώρα ως έναν άκρως ελκυστικό τουριστικό προορισμό. 

«Η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσει την τουριστική σεζόν στην εποχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού» σημειώνει, προσθέτοντας πως «προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να αποδίδει, ακόμη κι όταν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας απειλεί ήδη άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς». 

Επειδή, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα, εξηγεί το άρθρο του CNN, κατά την επίσκεψη σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι σαν είναι βρίσκεστε σε μια χώρα όπου ουδέποτε επλήγη από τη νόσο του Covid-19. Υπάρχουν μέτρα πρόληψης, αλλά οι όμορφες παραλίες, οι πεντακάθαρες θάλασσες και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες εξακολουθούν να σερβίρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση που απαιτείται για να θεραπεύσουν τη «μαυρίλα» του lockdown, προσθέτει.

Ωστόσο, σημειώνει το διεθνές δίκτυο, «δεν μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες λίγες χώρες» και περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθούν οι ξένοι τουρίστες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο

Στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών. Συμμετείχαν δυο μαχητικά αεροσκάφη και μια φρεγάτα της Γαλλίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kομισιόν: Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «εξαιρετικά ανησυχητική» και σημείωσε πως «πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με σειρά βημάτων που αυξάνουν την κλιμάκωση και τις εντάσεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετάβλητη η κατάσταση του Oruc Reis, νέος χάρτης για έρευνες κοντά στην Κάρπαθο

Σε ακόμα μια κίνηση κλιμάκωσης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε χάρτη που δείχνει τη δραστηριότητα του Oruc Reis και προαναγγέλλει έρευνές του σε ελάχιστη απόσταση από την Κάρπαθο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο σημείο των ερευνών το Oruc Reis, με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex, με την οποία ακυρώνει την τουρκική αναγγελία για τη δέσμευση της περιοχής στα νότια της Μεγίστης. Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ.