ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Υπουργείο Εξωτερικών
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

ΥΠΕΞ: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Λίβανο και την ετοιμότητά μας να συνδράμουμε

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας, επίσης, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.

Όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνουν ακόμα ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.

Επισημαίνουν επίσης πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα τις Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία κλείνει την πρεσβεία στην Τεχεράνη, διατηρεί τη γραμμή ΗΠΑ-Ιράν

Η Ελβετία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην Τεχεράνη λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ο πρέσβης και το προσωπικό αποχώρησαν, ενώ συνεχίζεται η διαμεσολάβηση με ΗΠΑ και Ιράν.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Κλείνει πρεσβείες στη Μ. Ανατολή λόγω φόβων για κλιμάκωση στο Ιράν

Η Αυστραλία έκλεισε προσωρινά τις πρεσβείες της σε Αμπού Ντάμπι και Τελ Αβίβ και το προξενείο στο Ντουμπάι λόγω κινδύνου κλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Πένι Ουόνγκ.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η δημοκρατία προϋποθέτει ελευθερία και ακεραιότητα πληροφορίας

Ο Γ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του "Global Media Center" την 1η Απριλίου, που θα συλλέγει και θα ελέγχει τις διεθνείς ειδήσεις για την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας την παραπληροφόρηση και ενισχύοντας τη δημόσια διπλωματία.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Νυχθημερόν η επιχείρηση επαναπατρισμού από τη Μ. Ανατολή

Το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει τη συνεχή ετοιμότητα και δραστηριοποίηση των υπηρεσιών του για τη συνδρομή Ελλήνων πολιτών στη Μέση Ανατολή, με αδιάκοπη εργασία και μεγάλη επιχειρησιακή προσπάθεια για επαναπατρισμό.