Φώτο: ΑΠΕ

Χ. Θεοχάρης: Μόλις 400 κρούσματα σε 1,3 εκατ. τουρίστες

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως υπάρχει γενικευμένος φόβος για δεύτερο κύμα πανδημίας τον Αύγουστο που μπορεί να κρατήσει τον κόσμο πίσω.

Την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός απέναντι στον κορονοϊό σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης που τόνισε πως για την αύξηση των κρουσμάτων, η ευθύνη πέφτει στην χαλαρότητα που έχουν δείξει οι Έλληνες πολίτες το τελευταίο διάστημα. Ο υπουργός σημείωσε επίσης πως στο 20% της περσινής τουριστικής κίνησης ήταν ο φετινός Ιούλιος.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Φοβηθήκαμε τον τουρισμό, αυστηροποιήσαμε παρά πολύ τα μέτρα του τουρισμού, και βλέπουμε παρά πολύ λίγα κρούσματα συνολικά. Έχουμε 1,3 εκατ. επισκέπτες τον Ιούλιο και είχαμε 400 περιπτώσεις», σημειώνοντας πως «φοβηθήκαμε τον τουρισμό και χαλαρώσαμε εμείς οι ίδιοι. Τα εργοστάσια, οι γάμοι, τα πάρτι».

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν οι τουρίστες έφεραν τα καθημερινώς ανεβασμένα νούμερα στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τότε η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων θα καταγράφονταν στις τουριστικές περιοχές όπως την Κρήτη και την Κέρκυρα.   

Για το σημαντικό πλήγμα που έχει δεχθεί η τουριστική κίνηση, ο υπουργός ανέφερε πως «τον Ιούλιο είχαμε 15% με 20% της περσινής κίνησης, θα κλείσουμε με τις εκπτώσεις τις μειωμένες τιμές, και τα έσοδα προφανώς θα είναι λιγότερα» και εκτίμησε πως «στον Αύγουστο υπάρχει γενικευμένος φόβος για δεύτερο κύμα θα κρατήσει κόσμο πίσω. Σίγουρα θα είναι κάτι παραπάνω από τον Ιούλιο».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα και την Κύπρο επειδή κέρδισαν το στοίχημα του κορονοϊού

O πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εθνικές προκλήσεις, βασιζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο και στους αδιάρρηκτους δεσμούς τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Ανοίγουμε τη χώρα με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, «από τις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τους επισκέπτες σταθερά και μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής. Είμαστε περήφανοι για τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα».
gerapetritis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Συγκροτημένο και επαγγελματικό σχέδιο για τουρισμό και αγορά

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων σημείωσε πως «είναι ένας πάρα πολύ υψηλός συμβολισμός και για το σήμερα και για τις επόμενες γενιές», χαρακτηρίζοντας ως «πολύ σημαντική» την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.