ΓΔ: 2632.21 -1.41% Τζίρος: 312.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:40
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη ΠΑΣΟΚ με στελέχη της Ελληνικό Μετρό Α.Ε.

Συνάντηση στελεχών ΠΑΣΟΚ με διοίκηση Ελληνικό Μετρό για λειτουργικά ζητήματα και καθυστερήσεις αποκατάστασης βλαβών. Το ΠΑΣΟΚ τόνισε τη στήριξή του στο μετρό Θεσσαλονίκης, ζητώντας σεβασμό στη σύμβαση του αναδόχου.

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, με αντικείμενο τα ζητήματα λειτουργίας και τις δυσλειτουργίες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στη συζήτηση συμμετείχαν βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, αρμόδιοι τομεάρχες και κομματικά στελέχη.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν διευκρινίσεις για τις βλάβες που παρουσιάζονται και για τις καθυστερήσεις στην αποκατάστασή τους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το κόμμα στηρίζει το μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ και διευθυντής του Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Σαρηγιάννης, το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί με ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με της Αθήνας, καθώς έχει ανατεθεί η λειτουργία και συντήρηση σε ανάδοχο για έντεκα χρόνια. Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι το κράτος μπορεί να επιταχύνει τις επισκευές μέσω της αυστηρής τήρησης της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Επιπλέον, σημείωσε πως υπάρχουν μηχανισμοί που επιτρέπουν ακόμη και την απομείωση της αμοιβής του αναδόχου εάν δεν τηρούνται οι όροι λειτουργίας και συντήρησης.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι κατά τα πρώτα τρία χρόνια εγγύησης, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, στην αποκατάσταση των βλαβών εμπλέκεται και ο κατασκευαστής του έργου. Αυτό, όπως ανέφερε, γεννά ερωτήματα σχετικά με το αν το μετρό παραδόθηκε πλήρως τεσταρισμένο και έτοιμο για λειτουργία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χουρδακης δήλωσε ότι απαιτούνται πραγματικές λύσεις και όχι επικοινωνιακές επιλογές, τονίζοντας τη σημασία οριστικοποίησης του ενιαίου εισιτηρίου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ράνια Θρασκιά επισήμανε ότι το Μετρό αποτελεί καθημερινό ζήτημα, συχνά με αρνητικές προεκτάσεις, αλλά το κόμμα παραμένει θεσμικά παρόν για την εύρυθμη λειτουργία του. Υπογράμμισε την ανάγκη για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα επέκτασης του μετρό στα δυτικά και δήλωσε ότι αναμένονται απαντήσεις από το υπουργείο στα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί.

Νωρίτερα, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση και με τους εργαζόμενους του έργου. Από την πλευρά του Μετρό, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διευθυντής έργου Μετρό Θεσσαλονίκης Νίκος Δένης και ο διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Ζυγογιάννης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τέλος έτους η μελέτη κόστους-οφέλους για το μετρό στα Δυτικά

Μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η μελέτη κόστους-οφέλους για τη δυτική επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης, βήμα κλειδί για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, καθώς το έργο δεν μπορεί να καλυφθεί από το εθνικό πρόγραμμα.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κανονικά λειτουργούν τα δρομολόγια του Μετρό

Κανονικά λειτουργεί πλέον η γραμμή 1 του Μετρό Θεσσαλονίκης. Προηγουμένως, λόγω πορείας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, είχαν κλείσει οι σταθμοί Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Σιντριβάνι και Πανεπιστήμιο.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Προχωρούν μεθοδικά το Μετρό και η επέκτασή του στη ΒΔ Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι αυξάνεται η χρήση του Μετρό Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε την ανάγκη διαλειτουργικότητας με τον ΟΑΣΘ και εξήγγειλε λειτουργία «tap and pay» σύντομα σε Μετρό και λεωφορεία, ξεκινώντας από την επέκταση Καλαμαριάς.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις σταθμοί μετρό έκλεισαν λόγω πορείας στο κέντρο

Τέσσερις σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης παραμένουν προσωρινά κλειστοί λόγω πορείας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επαναλειτουργία τους.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας προσωρινά ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό

Ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης παραμένει προσωρινά κλειστός μετά τον εντοπισμό καπνού τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα συστήματα πυρασφάλειας και εφαρμόστηκαν μέτρα ασφαλείας.