Παρέμβαση για την πολύμηνη ακινητοποίηση του Οδοντωτού πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως τόνισε, «για ακόμη μία φορά, παραμένει ακινητοποιημένος», επισημαίνοντας τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία της σημαντικής αυτής υποδομής για την περιοχή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, η νέα εμπλοκή που αφορά τη σύμβαση για τη μελέτη ασφάλειας, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και η ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι το ζήτημα αυτό πλήττει μια κρίσιμη υποδομή της Αχαΐας.
Όπως υπογράμμισε, «είχαμε προειδοποιήσει ότι η ασφάλεια του Οδοντωτού απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μόνιμες λύσεις». Προσθέτει ωστόσο ότι «δεν μπορεί, όμως, η ασφάλεια να γίνεται άλλοθι για διαρκείς καθυστερήσεις και διαψευσμένες ημερομηνίες επαναλειτουργίας».
Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις και λογοδοσία, σημειώνοντας: «Τι ακριβώς δεν τηρήθηκε στη διαδικασία; Ποιος είχε την ευθύνη; Πότε διαπιστώθηκε το πρόβλημα και ποιος γνώριζε; Και ποιο είναι, επιτέλους, το πραγματικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας».
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση και την περιφέρεια να σταματήσουν τη μετάθεση ευθυνών και να αναλάβουν τις δικές τους. Τονίζει ότι οι πολίτες της Αχαΐας απαιτούν ολοκλήρωση των διαδικασιών με ασφάλεια, διαφάνεια και συνέπεια.
Κλείνοντας, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει πως «ο Οδοντωτός πρέπει να επιστρέψει στις ράγες το συντομότερο δυνατό και αυτή τη φορά οι ανακοινώσεις να γίνουν πράξη».