ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
a' katoikia-spitia-athina
Φώτο: pixabay

Στην Αθήνα οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας των χωρών της ΕΕ

Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Arraiolos Meeting όπου 13 Πρόεδροι της Δημοκρατίας χωρών μελών της ΕΕ με θέμα την οικονομική και προσφυγική κρίση καθώς και την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Arraiolos Meeting που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Αποτελεί μια σημαντική συνάντηση των Προέδρων Δημοκρατίας κρατών μελών της ΕΕ όπου θα συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί 13 Προέδρους Δημοκρατίας απο χώρες μέλη της ΕΕ μεταξύ των οποίων είναι και της Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας που θα συζητήσουν για την οικονομική και προσφυγική κρίση. Παράλληλα θα συζητηθούν και οι τρόποι που θα οδηγήσουν την ΕΕ στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση. Τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου και οι πιθανές δράσεις θα συμπεριληφθούν σε κοινό κείμενο, την «Διακήρυξη των Αθηνών».

Στην Σύνοδο στην Αθήνα θα προσέλθουν οι Πρόεδροι των: Γερμανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Κροατίας, Λετονίας, Μάλτας, Ουγγαρίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, και Σλοβενία ενώ θα απουσιάσουν για έκτακτους λόγους οι πρόεδροι της Αυστρίας και Φιλανδίας.

Η Arraiolos Meeting πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας Χόρχε Σαμπέο στην ομώνυμη πόλη της Πορτογαλίας Arraiolos, όπου και πήρε το όνομα της. Αποτελεί μια ετήσια Σύνοδος των μη Εκτελεστικών Προέδρων της Δημοκρατίας των Κρατών-Μελών της Ένωσης και στόχο έχει την ευρύτερη διεύρυνση και ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών στόχων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης προς ΕΕ: Υψίστης σημασίας η αδειοδότηση νέων εμβολίων

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έθεσε στους συνομιλητές του την πρότασή του, για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο με καλή διαγωγή η Τουρκία μπορεί να έχει ευρωπαϊκή προοπτική

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η αποκλιμάκωση θα πρέπει να είναι διαρκής ώστε να προχωρήσει ο διάλογος με την Τουρκία και τόνισε οτι η Ελλάδα είναι πλέον διπλωματικά και αμυντικά θωρακισμένη.
tourkia, komision, europaiki enwsi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήπιες κυρώσεις της Ε.Ε. στην Τουρκία, νέο «ραντεβού» τον Μάρτιο

Επεκτείνονται η λίστα προσώπων και οντοτήτων στις οποίες επιβάλλει κυρώσεις η Ευρώπη για τις παράνομες γεωτρήσεις, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου θα υποβληθεί νέα έκθεση από τον Γ. Μπορέλ.