Φώτο: ΑΠΕ

Αλληλεγγύη με πράξεις περιμένει η Ελλάδα από την ΕΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Στη στρατηγική οικοδόμησης ισχυρών συμμαχιών εκ μέρους της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το αυριανό έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα συμμετέχει με τον Ν. Δένδια, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα «επιδιώξει την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας και συμπεριφοράς και την έκφραση της αλληλεγγύης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο από τους Ευρωπαίους εταίρους». Όπως σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η ελληνική διπλωματία έχει λειτουργήσει ψύχραιμα και με σοβαρότητα, χτίζοντας όλες τις δυνατές συμμαχίες, όπως στην περίπτωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο.

Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι μια χώρα που ξέρει να διαπραγματεύεται, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, χωρίς να παραλείψει να κάνει σαφές ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει διάλογος με την απειλή κανονιοφόρων». Η Ελλάδα εξάλλου «ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνομιλεί καθημερινά σχεδόν με όλους τους εταίρους της», όπως ανέφερε, και γι’ αυτό το «έκτακτο συμβούλιο είναι αποτέλεσμα των διπλωματικών πιέσεων της Ελλάδας, η οποία ζήτησε να συγκληθεί το ΣΕΥ αύριο εκτάκτως, ακριβώς για να σταλεί ένα μήνυμα προς την τουρκική συμπεριφορά και προκλητικότητα, ότι δεν γίνεται αποδεκτή από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synodos-Brussels
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση της Αθήνας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: «Μάχη να μη μειωθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει να μη μειωθούν τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των πολιτικών της Συνοχής παρά τον μικρότερο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.