ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Την τουρκική παραβατικότητα συζήτησαν Δένδιας - Στόλτενμπεργκ

Την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπ. Εξωτερικών.

Την τουρκική παραβατικότητα κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανέφεραν νωρίτερα σήμερα διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που φιλοξενείται στο Βερολίνο, τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της Συμμαχίας, ενώ από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Σύμφωνα δε με ανάρτηση στον λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ τέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1298941482766864385

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στο επίκεντρο του ΝΑΤΟ η άμυνα, η ενέργεια και οι υποδομές

Στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, συζητήθηκαν η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας, η δίκαιη κατανομή βαρών, η αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας και η ενεργειακή ασφάλεια.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας συμμετέχει στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθούν η δίκαιη κατανομή βαρών και η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της Συμμαχίας.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζητήθηκε η ενίσχυση αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας στη συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας και ο Αλβανός ομόλογός του συζήτησαν για τις διμερείς αμυντικές σχέσεις, τη συνεργασία στο ΝΑΤΟ και τις διεθνείς εξελίξεις στα Τίρανα. Ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία του σεβασμού της ελληνικής μειονότητας.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Δένδια-Νορβηγίδας πρέσβη για καινοτομία και ΝΑΤΟ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την πρέσβη της Νορβηγίας Harriet E. Berg και συζήτησαν για τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Νορβηγίας, με έμφαση στην καινοτομία και το πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου εγγυάται ασφάλεια και σταθερότητα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, επισκεπτόμενος την ΕΛΔΥΚΟ στην Πρίστινα, υπογράμμισε τη συμβολή της στη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας. Τόνισε ότι η «Ατζέντα της Θεσσαλονίκης» είναι άνευ νοήματος χωρίς αυτήν την παρουσία.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στο ΝΑΤΟ Κοσσυφοπεδίου: Εξαιρετική η ελληνική συνεισφορά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το στρατηγείο της KFOR στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή και τόνισε, μέσω ανάρτησής του, την επαγγελματική συμβολή της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου στην αποστολή.