ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κομισιόν: Τα χρονοδιαγράμματα και τα μέτρα προς την Τουρκία είναι ξεκάθαρα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας, επεσήμανε ο Π. Στάνο.

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στην Κύπρο και την Ελλάδα έστειλε προς την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Τo μήνυμα της Ε.Ε. ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά στην αλληλεγγύη στην Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά σε αυτά που περιμένουμε από την Τουρκία για να υπάρξει αποκλιμάκωση», τόνισε. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι υπουργοί ήταν επίσης πολύ ξεκάθαροι για τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε αναμένουμε την αλλαγή συμπεριφοράς (της Τουρκίας) όπως επίσης ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή σε αυτή τη συμπεριφορά η οποία συμβάλλει στην κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε. 

«Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο, τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και επίσης τα μέτρα είναι ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη από τους Τούρκους εταίρους και φίλους και να αρχίσουν να λειτουργούν αναλόγως ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε προς τον εναλλακτικό δρόμο των περιοριστικών μέτρων», κατέληξε ο Π. Στάνο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Deutsche Welle: Αιχμές Κομισιόν για την τουρκική προκλητικότητα

Στην ετήσια  έκθεση προόδου της Τουρκίας η Κομισιόν στηλιτεύει την ελλιπέστατη πολιτική πρόοδο και επιρρίπτει στην Άγκυρα «παράνομες δράσεις και προκλητικές δηλώσεις» στην ανατολική Μεσόγειο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με κραυγές ή απειλές

Η διατήρηση της γεωπολιτικής σταθερότητας στα σύνορα της ΕΕ και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, είναι σύμφωνα με τον κ.Σχοινά, μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη γρήγορη επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα μετά την πανδημία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Πηγή ανησυχίας για ολόκληρη την ΕΕ η συμπεριφορά της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Π. Στάνο σημείωσε ότι ο Ζ. Μπορέλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Τσαβούσογλου, όπου ενημερώθηκε για τις προσδοκίες της ΕΕ για να βρεθεί λύση, ειρηνική και ήρεμη στις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο.