Φωτο: Shutterstock

Δημοσκόπηση: Δεύτερο κύμα πανδημίας φοβάται το 80%

Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την πιθανότητα σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου».

Προβάδισμα 17 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη πανελλαδική έρευνα του φθινοπώρου που δημοσιεύουν Τα Νέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 52,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου». Παράλληλα, το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης. 

Τέλος, σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας, το 52,1% τους κρίνει θετικά και μάλλον θετικά, ενώ το 44,1% τους κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, ενώ με ποσοστά άνω του 80% η πλειονότητα φοβάται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας

​​​​​​​«Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει διαρκώς φθηνή αντιπολίτευση, ας συμμεριστεί την αγωνία των πολιτών που σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία απαιτούν σοβαρότητα από όλους» τόνισε ο κ. Πέτσας. Να ενισχυθεί τώρα το ΕΣΥ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευνοϊκή αντιμετώπιση στρατηγικών κακοπληρωτών, ενώ καταργείται η προστασία α' κατοικίας

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων μεγαλόσχημων» και ότι «η περίπτωση Πηλαδάκη τελικώς αποτελεί καθημερινή τραπεζική πρακτική».