ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:25 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Γερμανία: Η ΕΕ πρέπει να δεχθεί πρόσφυγες μετά την καταστροφή στη Μόρια 

Έκκληση στα κράτη - μέλη της Ένωσης από τον Γερμανό ΥΠΕΞ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να δηλώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα.

Την ανάγκη τα κράτη - μέλη της Ένωσης να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, τόνισε ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας, Χ. Μάας την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σ. Μισέλ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ένωσης να βοηθήσει την Ελλάδα. 

Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι όλα τα ασυνόδευτα παιδιά που ζούσαν στη Μόρια έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. 

Μάας προς κράτη - μέλη: Υποδεχτείτε πρόσφυγες από την Ελλάδα 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν μετανάστες εξαιτίας της «ανθρωπιστικής καταστροφής» που προκλήθηκε από πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

«Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» και στη βοήθεια αυτή «περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν (μετανάστες)», έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό αυτό. 

Σαρλ Μισέλ για τη Μόρια: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μισέλ.

Κουμουτσάκος: Άμεση προτεραιότητα η προστασία των ευάλωτων στη Μόρια

Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος σε ενημέρωση στους δημοσιογράφους που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Μάας: Μετεξέλιξη της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

«Αυτή την στιγμή οι σχέσεις με την Τουρκία είναι σχετικά εποικοδομητικές. Θεωρώ ότι και η Τουρκία αναγνώρισε ότι την συμφέρει να διατηρεί καλές σχέσεις με την ΕΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Μάας: Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεισφέρει σε όσα της αναλογούν για το Μεταναστευτικό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας που υπογράμμισε οτι δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων.